rotary broaching (altıgen, kare delik delme)

askinaslan

Katılımcı Üye
bazı çalışmalarımda özel civatalar yapmam gerekiyordu. bunlara çoğu zaman alyan soketi yapmak lazım oluyordu ama hep sıkıntı yaşıyordum. genelde alyan anahtarı kesip ağzını bileyerek kanala çakma yapıyordum bu defa onu kanaldan çıkarmak bazen imkansız oluyordu. aklıma bu yöntem geldi ve araştırıp katı modelini oluşturup kendimiz yapalım dedik. hazır olarak satılıyor ama bayağı bir yeşil para bayılmak lazım. hem bizim atölye neye yarıyor al al al sonu yok ki.
20171107_220002.jpg
20171107_220157.jpg
20171107_220422.jpg
20171107_220438.jpg
20171107_221105.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zımbırtının çalışma mantığını anlayamadım. Nasıl çalışıyorkine ? :confused:

Eksene yani ayna ile punta arasındaki çizgiye 1 derece acı ile ile duruyor. Her turda 1 derecelik kaçık tarafa geldiginde baski ile ileri gidiyor

file-20110413121134.gif

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teknik aynı olsada sanırım araçlarınız farklı.

Helal olsun.

Yıllar önce frezeyle çeliğe kare delik açmak için araştırmıştım. Çok pahalıydı. O zamanlar küçük bir frezeden başka makinem yoktu.

Teknik aynı olsada sanırım araçlarınız farklı.

aynı teknik değil, bu farklı bizim kullandığımız teknikte hem iş parçası dönüyor hemde kesici uç dönüyor. sizin videodaki gösterdiğiniz teknikte açı felan yok avare bir kesici ve bu kesicinin hareketini sınırlayan parçanın önüne taktığı bir kılavuz var o kılavuzun içerisinde boşta hareket ediyor. aşağıdaki resimlerde bizim kullandığımız sistem daha iyi anlaşılıyor.

images (1).jpg
images.jpg

kesici uç iş parçasına temas ettiğinde beraber dönmeye başlıyor daha sonra kesici deki yaylı mekanizma sayesinde kesici uç ileri geri titreşimler yaparak parçayı oyuyor

ileri doğru baskı varsa 1 derecedeki amaç çıkan talaşı boşaltabilmek mi ?? talaş arkada birikme yapmaz mı ?
tam kafam basmadı benim :D

madem ikisi de dönüyor neden durarak itmiyoruz :D

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355

Yeni konular

Geri