mehmet2011
Üye
Bu durum çok ama çok nadir olur, Bilya tamamen dağılmış ise milde çizikler olur ve bu da zımpara yapılarak düzeltilir ise bahsettiğin boşluk meydana gelir.Mil ile rulmanın iç yüzüğü arasında boşluk mu var? (Bu hususu nasıl giderebilirim?)
mile giren rulmanda boşluk varsa dediğiniz sorun olur. tornada rulmanın girdiği kısımlara tırtıl çekilmesi gerekir.ORS plastik kapak rulmanları usulüne göre çakıyorum. Amortisörleri yeniliyorum. Buna rağmen bazı çamaşır makinelerinde gene sesli çalışıyor. Aklıma gelen olumsuzluklardan birisi: Mil ile rulmanın iç yüzüğü arasında boşluk mu var? (Bu hususu nasıl giderebilirim?) veya başka sebep olabilecek hususlar varsa deneyimli olan ustalardan paylaşım yaparlarsa sevinirim. Teşekkürler...
Göz kararı. Yapa yapa öğreniyor insan. Çok fazla açmıyoruz. 3-5 tane yeterli geliyor. Zaten rulman çakılırken bu çıkıntılar titanyum olmadığı için biraz yontuluyor.Kazan miline ucu sivri bir demirle girintiler açıldığında rulman iç yüzüğüne girerken zorlanıp zorlanmayacağını nasıl kestiriyorsunuz? Zorlanırsa nasıl bir işlem yapıyorsunuz?
Bende göz kararı yapıyorum. Kazanı rulman içine yerleştirirken fazla sert olursa noktaları biraz eğeliyorum. Peki biraz zorlarsa kazanı rulmana oturtma işini nasıl yapıyorsunuz?Göz kararı. Yapa yapa öğreniyor insan. Çok fazla açmıyoruz. 3-5 tane yeterli geliyor. Zaten rulman çakılırken bu çıkıntılar titanyum olmadığı için biraz yontuluyor.
Motordaki rulmanları, kollektör yüzeyini bakmak gerekecek...Motor kollektör yüzeyi pürüzlü olursa yüksek devirde sıkma modunda sarsar mı?
Kendi soruma kendim cevap yazıyorum. Elimde aynı marka başka bir motor ile değiştirdim. Kazanın yalpalaması, sarsıntısı geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?