SAYIN >DAHİ< evet dışa bağımlılık konusunda çok haklısınız, zaten nükleer santral kurmakla iş bitmiyor işletme esnasında altyapınız yoksa tamamen dışa bağımlı hale geliyorsunuz, bende nükleer enerji ile ilgili özet şeklinde bir ders almıştım sistemin çalışma prensibi ve gereksinimleri özet olarak anlatılmıştı bu derste, 10 aşamalı bir plan söz konusu idi, aşamalar uranyumun bulunması zenginleştirilmesi gibi kısımlardan başlıyordu, yani yakıt üretim tesiside gerekiyor bu iş için, biz bunu kuracakmıyız bilemiyorum, ki kurabileceğimize pekte ihtimal vermiyorum çünki zenginleştirme tesisi aynı zamanda biraz geliştirme ile nükleer bomba için malzemede üretebiliyor, bu açıdan bakıldığında
Elektrik (artık enerji ile eşdeğer) üretiminin yanlış hatırlamıyorsam yarısından çoğunu doğalgazdan üretip bu açıdan Rusya tarafına bağlı bir ülke iken daha çok Amerika nın kanatları altına girme olasılığımızı arttıran bir girişim olarak ta düşünülebilir, daha öncede değindiğim gibi bu tür teorileri gerçeğe çok yakın anlamdada üretebilsek memleketimize ne katkısı var, demek istediğim bir karınca kadar etki edebilecekken, eğer enerjimizi daha başarılı olabileceğimiz mevzulara, başarabileceğimiz, sonuç alabileceğimiz, konuşmakla kalmayacağımız işlere harcasak daha faydalı bir iş yapmış oluruz. Ben aslında tartışmak zorunda olduğum bu gibi konulara girmeyi bu yüzden sevmiyorum elimden geldiğincede uzak duruyorum ama çevremdeki insanlarında başarılı olabilecekleri dallarda uğraşmalarını istediğimden bu isteğimi anlatabilmek için kendimi tartışmaya bir şekilde dahil olmuş buluyorum.