Cevapladığınız için çok teşekkür ederimm motorun torkunu kaybetmeden hız kontrolü için 2000watt dimmer kullanmam doğru olur mu? Yoksa farklı bir yöntemi var mı?
Motor tipini bilmiyoruz.
Motor üniversal motor ise dimmer ile kontrol edebilirsiniz.
Motor fırcalı üniversal gibi görünüyor. Resimde sağdaki kutu var görselde orada ne var?
Baş tacısın abim eksik olma.o kart, sadece AC voltajı DC ye çevirip motora verir. motor kontrolü yapmaz. kartın aynısı bende var, @mezya eln usta arada kalmış görmedim, lazım olursa haber et.
Çok teşekkür ederim ustamKonu adında geçen kart/devre ile torklu ve devir ayarlı çalıştırabilirsiniz. Dimmer devresi ile tork elde edilemez.
paylaştığın videodaki değerli ne kablo numaralandırması yapmış, nede bir şey. bak ben yaptım oldu videosu. bir de bildiğim kadarıyla önyüzdeki kart üzerinden o motoru çalıştırmak (istediğin gibi çalıştırmak) hem çok zor hem de imkansız gibi bir şey. çünkü kart yıkamaya programlı düz çalıştırmaya değil. kandırman gerekenler ventil+rezitans+ kapı kilidi+ su seviye sensörü başka aklıma gelmeyenler de var. o kartla değil de harici karta bakmak lazım.Hazır konu açılmışken ben de bir çamaşır makinesi motoru edindim. Köyde eskidiği ve hortumlarından su kaçırıyor diye sökülen, tamburu içerisinde ateş yakıp mangal için ayrılan çamaşır makinesinin, yetiştiğim imha aşamasında motoru ve kartını isteyip aldım. Müsait zamanda motoru işe yarayabilecek hale getirmeyi düşünüyorum. Mümkün olursa mevcut kartından devir kontrol kısmını izole edebilirsem o şekilde kullanmak isterim.