arkadaşlar sizler beni yanlış anladınız galibaga ben birilerini ima etmiyorum genel olarak konuşuyorum ama bu konuşmalarımı üstüne alanlar varsa onlardanda özür dilerim hım gelelim benim patronluğuma bizim mesaimiz sahan saat 9 da başlar akşamın uçu acık paydos belli olmaz ustalarım işi kaçta bırakırsa ama şidiye kadar işi akşam işi 8 den önce hiç bıkarmadılar benim verdigim mağaşa gelin ce 1996 dan bu güne kadar çalışan ustama 900 tl magaş veriyorum ama 5000de verseniz benim personelimi benim yanımdan cıkmazlar neden diye soransanız benim personelim bellirlerki onların dertleri benim derdimdir bir sorunların oldugunda personelime önce bana gelin eyer beni aşarsa başkasına gidin derim vede bir taneside başını kadırıp birnin karısına kızına bakmaz gönderdiyimiz yerlerden bir şikayet getirmezler yemek bile çiynenmeden yenmiyor önce patron kazanaçak sonra personel kaznacak patron kazanmadan personel hiç kazanamaz beni bildiyim sistembu
1.900 lira maaş alan biri çocuğunu özel okula gönderebiliyormuş kedi alabiliyormuş almak sorun değilde yıllık vergisi maaşından fazla. üstelik 160m2 dairede kalorifer ile ısınabiliyormuş.
2.patron çocuğu olmak daha zormuş. 25 yaşına gelene kadar tabii. 25 ten sonra babası yaşındakilere azar basarken kolay oluyormuş.
3.mühendisin 10 yıl 800 lira maaş alması çok normalmiş. 10 yıl sonra değeri artıyormuş.
4.3 yıl boyunca hiç izin kullanmayanlar da varmış.
5.800 tl maaş alıp buraya yazan ve elektrikçi ilanına "aynı yakada olsaydık başvurabilirdim" diyen mühendisin bu davranışı alçak gönüllülükmüş.
6.iş itibar tartışmasına gelince okuduğu okulu söyleyip itibarının yüksek olduğu ima edilebiliyormuş.
7.önce "burdan ne sana ne de bana para kazandırmazlar" dedikten sonra iş ilanları bölümünden arkadaşına eleman bakılabiliyormuş.
1.parantez içinde yan geliri var yazmayı unutmuşsunuz.
2.herkes yaşadığını bilir hangisi hangisinden daha zor tartışması kısır bir döngüdür.
3.bunu keşke ygs yollarında ter döküp hedef olarak bu bölümü seçenlere söyleyebilsek , inandırabilsek. hala isteyen olur muydu acaba ?
4.yazık kardeşim yazık toplum yararına olsa tamamda kişiye çalışıyorsunuz hakkınızı kullanın.sadece kendinize değil ailenize de yazık.herşey kararında değil mi? nedense her patronda aynı şeyi görüyorum. "çalışma arzusu". peki neden ? neden çok çalışıyorum ki? cevabı çok basit . patron renosunu satıp bmw alacakta ondan. işçi canı çıkana kadar çalışsa ne değişir ki ? maaşına ne kadar eklenir? ve buna değer mi ? insanları/çalışanlarınızı kendi çıkarlarınız üzere vatan millet sakarya gibi göstermek nasıl bir anlayış onu anlamadım.herşey kararında güzeldir önce bunu bilin. kardeşim bırak adamı akşam gitsin çoluğunu çocuğunu sevsin bırak adam izin kullansın bırak çocuğuyla karısıyla bi kahvaltı yapsın. sende binmeyiver bmwye. ibadet bile kararında olurken işçileri 20:00 21:00 gibi bırakıp izin vermeyip köle gibi ucuz maaşa çalıştırıp hepsinin üstüne yeri gelince köpek gibi azarlayanlar bunun hesabını nasıl verebilirler.
5. mühendisi kafasında büyütüp yeni mühendisin alan konularındaki cahilliğini fırsat bilip tecrübe kazanana kadar burnunun sürtülmesinden hoşnut olanlara ne desem boş.arkadaşa not: herkes işini yapsın arkadaşım bırak elektrikçiler elektrikçiliği yapsın mühendissen mühendislik yolunda tecrübe kazanmaya bak. 5 yıl gider inşaatlarda kablo çekersen kimse sana 5 yıl sonra yetişmiş mühendis demez. 800 lira çalıştığınla kalırsın. herkes kendi alanında tecrübe edinsin. çünkü alanlar farklı herkesin işi farklı. eczacıya mesleğini 20 yıl filan yaparsan doktor olursun dermisiniz ? hayır. peki yeni doktora yetişmek için eczacı olarak başla dermisiniz ? yine hayır. o zaman tekniker/teknisyen/elektrikçi ve mühendis arasınadaki bu tarz tartışmalarda da aynı fikirde olunuz.
6.okuduğunuz okulun hiçbir önemi yok. Burada sizi temsil eden (itibarınızı belli eden) yazdığınız mesajlar ve görünen fikirleriniz.
7.ne diyim hayırlısı olsun genede.
ÇOOK ÖNEMLİ NOT: ara ara yazılanlara cevap verdim. hepsini üstünüze alınmayın sadece yazdıklarınızın arkasındaysanız üstünüze alının. bütün cümleler sadece size ait değil konu açılmışken diğer patronları da göz önünde bulundurarak genelleme yaptım.örnek işçileri azarlama konusu belki siz böyle birşey yapmıyosunuzdur ama yapan patronları göz önüne alarak söyledim. tartışma durumunda bu şekilde oluyor. kişiyi değil kişileri konuşmak durumundayız.
yazı uzun oldu. okuyanlara teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?