KANUNI
Üye
Merhabalar , bir makina var 2 motor mevcut 1'i tel bobini sarma yaparken diğeride sağ sol hareketlerle makaraya telin aralıklı olarak sarmasını sağlyor bu motor 1 kw lık bir motor.. işte problemde burda başlıyor bu motorun hareketini sınırlayıcı iki adet sensör var , birini görünce ters dönüyor diğer sensöre geldiğinde bu kez diğer yöne dönüyor ve bu döngüde devam ediyor...lakin biraz çalıştıktan sonra sürekli Sigorta atıyor.. kontaktörleri ölçtüm, ve değiştirdim, işin bir diğer ilginç yanı makina enerjisi busbar hattından geliyor burada oradan kombine trifaze panoya oradanda makinaya gelen bir hat mevcut, hem makina , hem pano , hemde busbar çıkış kutusundaki sigortaları attıorıyor. busbar hattındaki 32A'' di 50 ampere çıkardım bu kezde makina ve kombinedeki sigorta atıyor , ama bunu makina çaıştıktan sonra düzensiz aralıklarla yapıyor. benimde sigortalarım atmaya başladı fikri olan varmı ?
aklıma bir tek şu geliyor ki oda sensörler röleyi , röle kontaktörü kumanda ediyor acaba (röleleride değiştirdim ) sensör önüne engel gelmeden çıkış veriyorda bu nedenle çakışmayamı sebep oluyor diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir ?
aklıma bir tek şu geliyor ki oda sensörler röleyi , röle kontaktörü kumanda ediyor acaba (röleleride değiştirdim ) sensör önüne engel gelmeden çıkış veriyorda bu nedenle çakışmayamı sebep oluyor diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir ?