Sürgülü kapı aç kapa sinyali

zodehala

Üye
sa
evin dışındaki sürgülü kapıyı genelde açık unutuyoruz . akşam saat 9dan sonra açık olduğunda bi şekilde alarm ötsün istiyorum

buun için en pratik en ucuz yöntem ne olur

Bence en pratik yöntem aşağıdaki gibi bir kapı alarmı kullanmak olur. Ancak bunun tek dez avantajı kapı açık kaldığı sürece ötecektir.

sa
evin dışındaki sürgülü kapıyı genelde açık unutuyoruz . akşam saat 9dan sonra açık olduğunda bi şekilde alarm ötsün istiyorum

1 adet ters switch, 1 adet zaman rölesi, 1 adet zil.

@serkan_48 ustanın önerisine hava karardığında ötecek şekilde pilli kısım fotosel/ldr ile revize edilebilir. Böylece aydınlık saatlerde ötmez. Belli saatlerde ötsün/uyarsın isteniyorsa arduino veya esp serisi bir modül gerekir. Böylece havanın karardığı akşam saatinden bir saat sonraya programlanabilir. Bunun yerine daha az teferruatlı zaman geciktirici bir devre ya da modül de ötme kısmına seri bağlanılarak kullanılabilir.

İşin içine zamanlama girince mutlaka bir timer birde enerji kaynağı gerekli. Muhtelif anahtarlar ve zil.

Kriterler bunlar olursa olay değişiyor. Devrenin insan hayatı olunca düşük gerilimde dizayn edilmeli gibi gibi ....

sa

Nedense hep çözümü başka yönlerde arıyoruz.
Sürgülü kapı sisteminizi bilmiyorum ama kapıyı otomatik kapacak sistemi arasınız daha iyi olmazmı ?

Son düzenleme:
Bu bahçe kapısı araçların geçtiği uzun kapı mı? Yoksa insanların geçtiği küçük bahçe kapısı mi?

Yana kayar kapı mı? Menteseli kapı mı?

Bu ara @zodehala fotografcilik yada photoshop ile ilgilimisiniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…