@zeybek ustam güzel iltifatların için teşekkür ederim. ben her zaman dediğim gibi ne elektrikçi, ne de elektronikçiyim. sadece tamirciyim. konu sahibi arkadaş yazana kadar böyle bir markanın varlığından bile haberim yoktu. böyle tetikleme yapmayan makinelerin sürücü katı dediğimiz terde sorunu vardır. büyük ihtimal makinenin içi smd dir. arızayı ara ki bulasın. görmeden incelemeden ölçmeden
şudur diyemem. madem garantisi var mahkeme kararı olsa bile değişim yapın, hiç elinizi sürmeyin. makinenin kapağını açtığınız an yetkisiz müdahale deyip yan çizerler. inanın tornavida izi belli oluyor. sadece bakmak için bile açmayın. ucuz etin yahnisi hesabı, ucuz ve adını bilmediğimiz makine her zaman böyle riskler içerir.
tel tarafında tık sesi yoksa, teli süremiyorsa sorunu röledir. bir de benim en eski yöntemim akkor flaman ampul, onun parlaklığı zaten anlatır. bazen ölçtüğün voltaj boştur. bana gelen ve garantisi olan arızalı makineyi açmadan iade ederim. çünkü ben açarsam garanti dışı kalır, yapamazsam da çöp olur.