Sıcak su akümülasyon tankı rezistans arızası

Kireçlenme rezistans yüzeyinde ince katman şeklinde başlar kalinlasarak devam eder. Isı iletkenligi cok iyi degildir. Bu nedenle kirec olusumu arttikca rezistans iç sicakligi yukselir. Buda rezistanslarin arizalanmasinda buyuk etkendir.

Arkadasimiz kireclenmeye karsi dayanikli rezistans ariyor. Asil onlem kireclenmeyi onlemek. Hastanede calistigini soyledi. Buyuk isletmelerde kirec icin onlem alinmazsa kisa surede kazanlar boylerler ve sicak su tesisatları hizli sekilde tikanacaktir. Genelde sularimiz kireclidir. Bu tur buyuk tesislerde aritma sistemi kurmak ve bu sistemi calisir sekilde tutup bakimlarini yapmak uzun vadede sistemi koruyarak ciddi maliyetlerin olusumunu engellemektedir.


Hocam
dediğin şekilde rezistansı kireçlenme bürüyecek olsa,
bu kireçlenmeyi 10 gün sonra arizalanan rezistansı söktüklerinde zaten görürlerdi.

Rezistans, termostat arızalı olduğu için, hiç kapatmasa sürekli çalışsa da kireç buruyup ısıyı atamadığı için aşırı ısınmadan gümlemesi 10 gün gibi kısa bir sürede olacak şey değil.

Doğru teşhis koymak için, termostat kapatmıyor mu, sürekli sıcak su talebine bu rezistans sürekli çalışsa da yetişemiyor mu, ne süre gerilim altında çalışıyor bilmek önemli.
 
Son düzenleme:
Muhtemelen ,

Yüksek voltaj , kalitesiz rezistans , termostat arızası , yüksek sıcaklıkta çalışma

nedenlerini sıralayabiliriz. En sık karşılaşılan problem kalitesiz rezistans.

Ben zaten %100 bundan oldu demedim olasılıkları yazarak arkadaşı bilgilendiriyorum. İlk mesajımdada genel olasılıkları yazdım. Rezistans sorunu olabilir termostat v.s. 10 günde rezistansın arızalanması kireçten olmaz olamaz. Yine yazdığım gibi muhtemelen kalitesiz üretim rezistans en büyük sorun.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Mesajlar
930,594
Kullanıcılar
452,660
Son üye
sari59

Yeni konular

Geri
Üst