Sınavım var.YARDIM!!

EEMTOLGA'&

Üye
Katılım
13 Eyl 2011
Mesajlar
35
Puanları
1
Merhaba. Cuma günü sınavım var ve geçen seneki aynı ssorular çıkacakmış. Ben de geçen sene sınav çıkışı yazmıştım bi kenara soruları. Bana yardımcı olursanız çok iyi olur.

Soru1) 10ohm direnç 5ohm kondansatör, 50W 100VAR çeken endüktans Vt=200kök2 sin18000t. Omik direnci ve endüktansın reaktansını bulun?

İlk sınavım 84 ve 4 kredilik tam ortalama yapılacak bir ders. 1 soru bile olsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
 
Her üç soruda da eksiklik veya yanlışlık var.

1. soruda endüktans için hem 50 W hemde 100 VAR demişsin. Endüktans 50 V gerilimde 100 VAR'lık güç veriyor olmasın??. Birde bu elemanlar muhtemelen birbirine seri ve vermiş olduğun gerilim bunlara uygulanıyor. Bu durumda soruda omik direnç değil devrenin empedansı sorulmuş olmalıydı. Omik direnç nedir sorusu biraz tuhaf görünüyor.

2. soruda faz farkı doksan drece denmiş. Bu faz farkı vermiş olduğun gerilimlerin birbirine göre mi farkı? Birde herhangi bir değer yok mu?

3. soruda verilen akım kaynaklarının değeri nedir?
 
Bu soruları bu dersi önceden almış bir arkadaştan aldım. Sorularda gariplik olduğu belliydi zaten. Eksikleri tamamlarım yarın erkenden.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…