Sıralı Devreye Alma

Katılım
24 Ocak 2017
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba . Plcler ile ilk defa çalışıyorum.. Siemens s7 1200 ile bir grup vanayı sıralı olarak açıp kapatmak istiyorum ancak 2 gündür üzerinde çalışmam rağmen başaramadım. Yapmak istediğim 1. Vana açılacak 10 saniye sonra kapanacak. O kapandıktan 5 saniye sonra ikinci vana açılacak ve yine 10 saniye sonra kapanacak. Bu şekilde 8 tane var ilk ikisi için yardımcı olabilirseniz geri kalanı hallederim. Benim denemelerimde ya hepsi ayni anda aciliyor ya da biri açildiktan 5 saniye sonra henüz ilki kapanmamışken diğeri açılıyor.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
starta bastığınızda ilk vanayı set yapın ve bunla birlikte bir timer çalıştırın bu timerin set değerini10 saniye yazın 10 sn sonra timer kontak değiştireceğinden bu timerin kontağı ile ilk set ettiğiniz 1. vanayı reset yapın ve 2. vanayı set edin ve bir başka timeri yine saydırmaya başlayın bu timer set değerine ulaşınca kontağı ile 2. vanayı reset yapın ve 3. vanayı set edin ve buradada başka bir timer çalıştırın onunda set değerine gelince 3. vanayı reset yapın ve 4. vanayı set edin ve bir timer daha çalıştırın .......


Bu şekilde 8 tanesinide ayarlayabilirsiniz. Timerleri TON tipinde kullanın
 

Forum istatistikleri

Konular
129,222
Mesajlar
924,383
Kullanıcılar
451,590
Son üye
Culha

Yeni konular

Geri
Üst