sıvı akış kontrol

ibrahatim

Üye
Katılım
13 Şub 2009
Mesajlar
54
Puanları
1
mrb benim proje ödevim akış kontrol eğiticisi diye bir konu mekanik olan sistem var onu plc ile programlamam gerek tam olarak plc ye hakim değilim ama biliyorum

programda olması gerekenler
pompanın serbest bırakılması
sıvı dolum boşaltım kontrolü
ne yapmam gerekir bilmiyorum
yardımınızı bekliyorum
otomasyon
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
1.basamak pompanın serbest bırakılması:tüm işlem arabalarının pompaları sevk sırasında sıkışma tehlikesi ile karşı karşıyadır.pompaları bu bakımdan kontrol edin.
A.sıvı pompasının yerini tespit edilmesi
B.motor ve pompa muhafazası arasına bağlantı milini yerleştirin
C. bağlantı milini elinizle çevirmeye veya döndürmeye çalışın. bağlantı mili serbestçe dönüyor ise pompa sıkışmış durumundan kurtulmuş olacak ve 1. Basamak tamamlanacaktır serbestçe dönmüyorsa d maddesine devam edilir.
D. Ayarlı anahtar kullanılarak bağlantı milini hareket edinceye kadar döndürün.
2.basamak Güç bağlantısı:giriş elektirik gücü 220 v ac, 50 Hz 1 fazlı asgari 15 amperlik bir akım olacaktır.çalıştırıcı 120v Ac 50/60 Hz ve 1 faza göre düzenlenir.taşıyıcı üzerinde besleme kesici 10 amper sigortalıdır.besleme güç hattını müşterinin beslemesine bağla.
3. basamak: sıvı dolumu 50/50 oranında araç antifirizi/soğutucusu ve Şebeke suyu karışımı olması önerilir.şebeke suyu kısa bir süre için kullanılacaktır.sistemi aşağıdaki gibi doldurun.
Depo kapısını çıkarın ve en yüksek seviyesinin %50-70 ine kadar doldurun çalışma esnasında pompanın havayı emmesiyle seviye artabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,035
Mesajlar
922,697
Kullanıcılar
451,293
Son üye
EagleClaw

Yeni konular

Geri
Üst