S.O.S. Bilgisayar Reset Atıyor

Ertek68

Profesyonel Üye
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
1,735
Puanları
281
Yaş
52
Slm. Arkadaşlar...
Dün İnternetten indirdiğim bir programı yükledim. Sonra bilgisayar kapandı.
Açma düğmesine basıyorum bilgisayar güzel açılıyor. Kullanıcı parolasını giripdikten sonra masaüstü geliyor. Ardından hemen reset atıyor. Güvenli modda çalıştırmak için F8'e basarak seçenekleri getiriyorum ancak ondan sonra klavye işlev görmüyor. Dolayısıyla Güvenli modu seçemiyorum. Saniyeler sayıyor olağan çalışma seçili olduğundan süre sonunda windows açılıyor sonuç yine aynı (Reset).
CD den başlatmayı denedim. CD yi takıyorum ama CD den ön yükleme için bir tuşa basın dediğinde tuşlara basıyorum ama banamısın demiyor. Windows açılıyor sonuç yine Aynı (Reset).

Kablosuz Klavye maus kullanıyorum ondan dolayımı Güvenli modu ve CD den yüklemeyi seçemiyorum anlayamadım. Ama delete tuşuna basarak bios ayarlarına giriyor ve yukar aşagı v.s. klavye kullanabiliyorum.

Şimdi Bu Durumdan Nasıl kurtulabilirim. Lütfen Acil Yardım......
 
sn ertek;
Kablosuz klavye kullanmayın kablolu deneyin birde yine işlemezse HDD yi sağlam işletim sistemi bulunan bir pc ye takıp yedekleyin verilerinizi. sonra yerine takıp format atın başka yapacak birşey yok gibi görünüyor. Formatlamadan öncede bios bataryasını çıkarın 5-6 sn sonra tekrar takın. Virüs girmiş tahminim. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için sağlam bir antivirüs ve sistem kurtarma yedekleme programı kullanmanızı tavsiye ederim
örnek rollback rx
kolay gelsin...
 
Sn greenyucel ilginiz için teşekkürler...
Şuanda evde başka klavye yok tabi başka PC de yok Laptop var ama sanırım o işe yaramaz. O yüzden bu seçeneği şuanda deneyemiyorum.
Format atma konusunda önemli belgelerimin hemen hepsi Flasdisk'te kopyalı, ayrıcada çalışmalarımı Hard diskin D bölümünde tutuyordum. Yani kaybedeceğmi pek birşey yok ancak formatta atamıyorum. CD yi takıyorum. CD den ön yükleme için bir tuşa basın kısmında tuşlar iş görmüyor. Eğer Kablosuz klavye oluşundan dolayı ise yarın çaresine bakacağım. Ama ya ondan değilse o zaman nasıl format atacağım...
 
sn ertek;
Kablosuz klavye kullanımı için windowsun açık ve gerekli driver yüklü olması gerekliki tanısın. açılmadan tanıyamıyor ve klavyeyide görmüyor. Ama anakart hafızasında yüklü belli başlı donanımlar var mesela cd-rom, monitör, kablolu mouse , kablolu klavye, usb, vb... açılışta dos bunları bi check list yapar. hangısı aktif yada değil. yani kablolu takarsanız yüksek ihtimal görür eminim.
 
Teşekkürler Sn. greenyucel yarın deneyeceğim İnşallah....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…