S5 plc arıza

rotsis

Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
736
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar s5 sistemle çalışan bir makina var.
epromdan ilk startup esnasında bilgilerin okunması için herhangi bir ilave ayar gerekiyor mu?çünkü her reset atımışzda plc runa geçmiyor ve stopda kalıyor.sorunun epromdan kaynaklandıgını düşnümüyoruz çünkü epromu çıkarınca sistem çalışıyor
yardımcı olursanızı sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kardeş bende s5 95 var.kaset eprom var epromu yükledikten sonra kaseti çıkartıyorum zaten s5 run a geçiyor ve makinayı çalıştırıyorum.herhangi bir sorun olmuyor.senin sistem kaset eprom üzerinde takılı kalmasımı gerekiyor.?
 
yok hayır takılı kalması gerekmiyor.epromu çkarttgım zaman pillerin dolu olmasından dolayı silinme yaşanmıyor.lakin ne zaman reset atmaya çalışıyorum cpu koşmuyor ve stop'a düşüyor.cpu'yu değiştirmeyi düşünüyorum ama başka bir öneriniz varsa dinliyorum
 
bu dediğiniz reset atma olayını ben hiç yapmadım ve yapmayada gerek duymadım.sana yalnız şu kadarlığını söyliyeyim, eğer makina da anormal bir durum olduğunda s5 in pilini çıkart enerjiyi kes.proğram silinir zaten, tekrar kaset epromdan yeniden yükle.ben genelde öyle yapıyorum.
 
switch'i reset konumuna getiriyorum birkaç sn sonra stop konumuna alıp tekrar reset yapıyorum.makinayi daha 1 kez gordum sürekli gordugum bişey değil. gittiğimde plc rundaydı ama kırmızı ledi yanıyordu ben de reset atmaya çalıştım.reset atınca epromdaki bilgileri okumadı ama run'a geçti.ben de online oldum pg'den tekrardan yükledim.ama her blogu yuklediğimde bana "zaten bu yüklü" gibisinden uyarı veriyor ,evet diyip hepsini yükledim bu sefer oldu...epromdan değil sorun.ben cpu gitmiş diye düşünüyorum
 
KARDEŞ s5 de hem run yanıp hemde kırmızı led yanmasını ilk defa duydum.büyük ihtimalle s5 in arızalanmıştır.tamiri kolay ama bir çok kart tamirci s5 i tamir ediyorlar.
 
Sayın rotsis plc'nin modeli nedir ve over reset yapıp tekrar program yüklemeyi denediniz mi ?
 
KARDEŞ s5 de hem run yanıp hemde kırmızı led yanmasını ilk defa duydum.büyük ihtimalle s5 in arızalanmıştır.tamiri kolay ama bir çok kart tamirci s5 i tamir ediyorlar.

run modda stop ledi yanıyor diyorum...
 
Son düzenleme:
plc modeli : s5 115u 942b
evet yaptım yani enerjiyi kestim,pilleri çıkardım,epromu sildim,tekrar yükledim.
 
İlk önce epromu çıkartın , Cpu nun üzerindeki iki switchten alt kısımda olanı OR konumuna alın elinizi çekmeden 3 kere üst switchden run stop yapın ve en son runa alın daha sonra elinizi alttaki switcden çekin ve en üst konumuna getırın , o konumun ısmını hatırlayamıyorum. Cpu nun ıcındekı program silinecektir. Daha sonra Epromu takın veya programı tekrar yukleyın. Sorununuz çözulecektır , devam edıyorsa soyleyın yıne yardımcı olmaya calısırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,069
Mesajlar
922,985
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst