S5 plc Epromdan veri yükleme

ayemmir

Üye
Katılım
8 Ağu 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Çalışmakta olduğum şirkette gelen paketleri alıp sıralı bir şekilde dizen bir cihaz var. Paketlerin sırasını biz bilgisayardan wildmöllerre ait bir karta yükleyip bu kartı panodaki yuvasına yerleştirdiğimizde programı okuyup eproma yüklüyordu. Şimdi Bu kartın yuvası arızalandı ve wildmölleri aradığımızda artık bu tip kart okuyucuların üretilmediğini söylediler. Şimdi sorum şu; bu şekilde kart okuyucular piyasada mevcutmu. değilse s5 epromun haberleşme protokolü nedir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sizin Weidmüller e ait yüklediğiniz program s5 plc nin epromuna veri yazmaz ..plc içerisindeki program yada eprom içerisindeki programı bu şekilde değiştiremessiniz..sizin araştırmanız gereken şey Weidmüller modulunun nasıl veri gönderdiği ve bu gönderdiği veri doğrultusunda plc nin hangi blokları çalıştırdığı ..
 
wildmüller eproma bağlı anladığım kararıyla oradan veriyi sirotece gönderiyor. ilhano iyi demişsinde wildmüllerin nasıl veri gönderdiğini nasıl öğrenecez bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.Daha net anlaşılabilmesi için fotoları yarın paylaşacağım.
 
Son düzenleme:
Weidmüller in nasıl veri gönderdiğini bilmiyorum bunu bu modulun data sheeti felan varsa incelenebilir ama şunu biliyorum s5 plc lerde epromdaki program değişmez bunu sadece eprom okuyan ve yazan programlayıcılar yada pg ler aracılığı ile değiştirebilirsin..şöyle örnek vereyim elimde bir s5 plc vardı kücücük bir değişiklik yapayım dedim kesinlikle başaramadım..değiştirdiğin programı mutlaka pg ile yada programlayıcı ile atacaksın günümüzdeki plc ler gibi değil yani.sizin weidmüller plc ye programı içerisindeki hangi program blokları çalıştırcağı ile ilgili veri gönderiyordur bence..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…