s5 plc programını s7300-400 e çevirme

gedik

Üye
Katılım
7 Şub 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
sistemde mevcut halde bulunan s5 plcleri s7 300 veya s7 400 e çevirmek istiyorum.böyle bir program varmı , simatic manager kendi içinde bu programı dönüştürebiliyormu??daha önce böyle bir iş yapan varmı,sıkıntılar yada karşılaşacagım problemler neler olabilir.

herkese iyi çalışmalar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
s7 convert var ama sıkıntı yasayacagına garanti veririm
 
Basit bir sistemse sorun olmaz.
Fakat karmaşık bir sistemse mutlaka
sorun yaşarsın.(Özellikle İndeksleme,PID komutlarında)
 
S5 projesini S7 ye dönüştürmek için Step 7 ile birlikte gelen "Converting S5 file" programını kullanman gerekir. Proje oldukça basit yazılmış ise Çevirme işlemi neredeyse tamamen başarılı olacak, tüm fonksiyonlar çevrilecektir. Biraz karışık yazılmış ise derlemeden sonra bloklar oluşmayacaktır.
Kod satırlarındaki hatalı satırları-blokları silmen ve derlemeyi tekrar çalıştırman , bunu adım adım tekrarlaman gerekecek. Hatalı satırlar tamamen silindiğinde geriye kalan satırlar Fonksiyon lara dönüşecektir.(Blok numaraları da değişiyor, bu çok sorun değil). Çıkarttığın hatalı kısımları S7 ye uygun şekilde tekrar yazmalısın, data blokları tekrar düzenlemelisin varsa diğer OB leri de tabiki.
Bunun için "Step 7-From S5 to S7-Coverter Manual" i incelemelisin, çok kolay bir iş değil, yani S5' i ve S7 yi iyi bilmek gerekiyor. Ancak biraz kurcalanırsa ve (deneme yapma olanağı varsa, bu da çok önemli) yapılabilir diye düşünüyorum, tabi projenin çalıştırdığı prosesesi de iyi bilmek gerekiyor, çünkü proje büyük bir ihtimalle çevrilirken hata verecek, prosese uygun biçimde gerekli bölümler tekrar yazılabilsin.
 
Benim de benzer sorunlarım var. s5 için elinde dökümanı olan arkadaş varsa benime paylaşabilir mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…