S7-1200 Çıkış Lambası bağlantı sorunu

ali_mutlu

Üye
Merhaba,

Bilgisayar programcısıyım.Siemens eğitimine gittiğim için sadece PLC'nin yazılım kısmını biraz biliyorum.
Şu an için kendi özel uygulamamızda belli koşula göre çıkış verdirip,lamba yanmasını istiyorum.
Lambanın bağlantısı için L+'dan gelen 24VDC'yi çıkış kısmındaki 1L'ye köprüledim.
Lambaya giden 2 kablodan birini bu 1L'den,diğerini ise Q0'dan aldım.Ancak lamba yanmadım.Led denedim led de yanmadı.Acaba atladığım bir yer mi var veya yanlış yaptığım.3 gündür uğraşıyordum.(Lamba 12V ondan mı acaba?).Veya öneriniz var mıdır?

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar,

L+'yı 1L'ye köprüleyerek çıkış kanallarını 24V vermeye hazır hale getirdiniz. Böylece Q0 aktif olduğunda Q0'dan 24VDC ölçebilirsiniz.
Q0'dan çıkan kabloyu lambaya gireceksiniz, kablonun diğer ucunu da 1L'den değil M'den alacaksınız.

Mevcut durumda siz lambaya her iki taraftan da +24VDC veriyorsunuz, oysa lambanın çalışması için bir taraftan +24VDC diğer taraftanda 0VDC gelmesi gerekir.

Merhabalar,

L+'yı 1L'ye köprüleyerek çıkış kanallarını 24V vermeye hazır hale getirdiniz. Böylece Q0 aktif olduğunda Q0'dan 24VDC ölçebilirsiniz.
Q0'dan çıkan kabloyu lambaya gireceksiniz, kablonun diğer ucunu da 1L'den değil M'den alacaksınız.

Mevcut durumda siz lambaya her iki taraftan da +24VDC veriyorsunuz, oysa lambanın çalışması için bir taraftan +24VDC diğer taraftanda 0VDC gelmesi gerekir.

Çok teşekkür ederim.Denedim oldu.Yalnız bulduğum led in kaç volt luk olduğunu bilmiyordum,bir kere yandı,sonra patladı :)
Şu an için daha mantıklı bakabiliyorum.
Tekrar teşekkür ederim.

işe yaramasına sevindim, eğer elinizde direnç falan varsa akımı sınırlamak için 1L'den gelen kabloya seri olarak bağlayabilirsiniz, böylece lambanın akımı sınırlanır ve patlama riski azalır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Kullanıcılar
452,405
Son üye
ngr12

Yeni konular

Geri