Selam arkadaşlar s7-1200 plc 1215C modeline pistonları kontrol için valf ve manyetik sensör bağlamak istiyorum 24v lık
nasıl bağlamalıyım.
manyetik sensörde 2 kablolu olan, bir ucu güç kaynağına diğer ucu plc inputa mı vermeliyim yoksa m lerden yada plc den mi direk çıkış alıp mı vermeliyim 10 tane manyetik sensör var 5 tane de çıkış valf i teşekkür ederim şimdiden
dediğinizi biliyorum yanlış anlattım galiba sensörlerin bi kablosunu güç kaynağına diğer kablosunu plc inputa mı bağlamalıyım yoksa plc m1 e bağlamam gerekir mi
Evet plc çıkışında 1L ve 2L yazan klemenslere güç kaynağının artısını bağla , yanındaki çıkışlardan istediğine valfin bir ucunu bağla , valfin diğer ucunu ise güç kaynağından eksi ver
Evet plc çıkışında 1L ve 2L yazan klemenslere güç kaynağının artısını bağla , yanındaki çıkışlardan istediğine valfin bir ucunu bağla , valfin diğer ucunu ise güç kaynağından eksi ver
Kardeş Transistör çıkışlı PLC'lerde çıkış akım taşıma kapasitesi sınırlıdır. Hemde valf bobinlerideki bir sorundan dolayı PLC çıkışı zarar görebilir. O yüzden araya mutlaka yardımcı röle kullan.
Transistör 0.5 amperdir maksimum
Buda bir valfi sürmek için yeterlidir .
Evet role ile sürmek plc yi korur .
Sadece rölenin dezavantajı sık açma kapamalarda deforme olacaktır , onuda ters diyot ile korumak lazım .