e pid blokla yapılıoyor doğru yapmışsın . sıcaklığın yavaş yavaş çıkması plc ile alakalı bir olay değil kullandığın rtezistansın yada ocağın yada gazüfleyen şeyin yada ne bileyim ısıtmayı yaptığın kaynağın performansı ile alakalı bir olgu bunun çok yöntemleri var ama en makul yöntem şu gibi görünüyor
pid bloğunu yazmışsın zaten sadece pid bloğunun set değerine bir word atayacaksın mw20 mesalen diyorum ondan sonra ısıtıcıların verimine ve ne kadar ısıttığına bakacaksın . ısıtıcılar durduğunda ısı nekadar daha artıyot onu hesaplıyacaksınbuna uygun zamanlarla pide değer atayacaksın hepsi bu.
şimdi bunların hepsi afaki şeyler ne ısıtıyorsun kaç derece ısınıyo4r fırının hacmi ne bunlar önemli olgular.. ama mesala ben sana atıyorum 100 derece bir çay ısıtıcısından örnek vereyim .. bunu yavaş yavaş nasıl ısıtabiliriz.
elimizde bir termokupul var reziztans var plc var pid bloğumuzun set değerini mw20 olarak atadım varsaylım
start pid çalışmaya başladı
sıcaklık== 50 ise zaman rölesiniş çalıştır 1 saat 50de tut
1saat sonra move--->mw20ye 60 derceyi taşı
sıcaklık== 60 ise 10 dakika yada kaç istersen çalış
süre sonunda mw20ye 70 dereceyi taşı süre ayarla
sonra böle böle ayarlarsın burada değer atarken kesin değer atama pid olduğu için
şöle komutu kullanabilirsin
ısı > ise 50den < ise 60tan pid oransal hatasını kapsasın bunu in range komutuyla rahat yaparsın . cepte simatic olsa yazacamda
yanlız burda rezistans olduğunu ve rezistansın kaliteli bir rezistans olduğunu var sayıyorum rezistans ısınınca ne kadar ısınıyor durunca daha ne kadar süre orta m ısısını yükseltiyor ortamda ne kadar ısı soğruluyor soğumaya ne aman geçiyor rezişzstansın ömrü bu açma kapamalara yetermi bunlar düşünülmesi gereken şeyler .. daha detay verisen yardımcı olmaya çalışırım yinede sen daha iyi bilen bir ustaya sormanda fayda var . kolay gelsin