s7-1200 Motion Kontrol

rotsis

Üye
s71200 ile motion control işlemini "mc_moveabsolute, "mc_home" gibi komutlar yaparak gerçekleştrdim.Lakin commandtable ile yapmaya çalıştım.Bu bloğun execute tarafını etkileştirmemle commandtable ile oluşturduğum bir dizi hareket gerçekleşmiyor.
Acaba hem "commandtable" hem de "axis" ikisini bir uygulama içinde kullandığım için mi hareket göremiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

merhaba.açıklamaları okuduğumda command table ile aynı eksende birden fazla hareket olayı gerçekleşeceği yazıyor.yani dediğiniz sorundan dolayı hareket almıyor.mc_command table komutu ile kullanmak yeterli diye biliyorum.

yazmış olduğum programı iptal etmem lazım o halde.doğru mu? sanırım sadece mc_power ve mc_reset yeterli olacaktır.en kısa zamanda deneycgm.

merhaba.bende şimmdi bir deneme yapmak istedim.evet axıs seçeneğide olması lazım.çünkü bu ekseni seçmez isek pto çıkışı yok diye hata veriyor.yaptığım bir çalışma var .tablodaki parametreleri kontrol ettiniz mi?

birde siz normal bir şekilde sürecekseniz servoyu diğer komutlarlada yapabilirsiniz.tabi şu an imkanım olmadığı için deneme yapamıyorum.gönderdiğim resime bakın belki bir şeyler çıkabilir.varsa sizde bir resim gönderin karşılıklı olarak değerlendirme yapalım.

Ekli dosyalar

• command table 2.jpg
    95.4 KB · Görüntüleme: 111
  • command table.jpg
    97.6 KB · Görüntüleme: 97
Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkürler sahinhan ama ben deneme yapabiliyorum.Ben normal olarak sürüyorum sıkıntı yok.Sizin resimlerdeki gibi yaptım zaten.Lakin ben öncelikle olarak technology kısmından "axis" oluşturdum ondan sonra command table yaptım."commantable" kısmında sağ üstte bi çanta kutucuğu var: config. diye.Tıkladığım zaman hem axis hem de command table çıkıyor. M1.0 ı 1 yapmamla "yeşillenen fonksiyon tırtıklaşıyor
bunu şu amaçla kullancam: siz şimdi 1-7 arası adım yaptınız.Ben 4 adım yapacam sonra sistem başka bir işlem yapacak nedir piston aç,sensor gördü vb. sonra tekrardan ayrı bir adım sırası oluşturcam ve bunu da resetleyip tekrar tekrar işleme devam edecek.
"1.command table'ın done çıkışını pulse_trig kullanıp aradaki sistem prosesine geçircem.Ordaki kısım bitince 2.commandtable kısmının execute atıcam.
inş yer

evet olabilir.denemek lazım.peki normal sürdünüz.command table ilemi süremediniz.

command table kullanmadam proses yazdım.
kendi adımlarımı oluşturdum.
1.adım 0'dan büyük küçükse atla
2.adım 1'den büyük küçükse atla
gibi
her adımda bir network koşturdum ama bu yol daha basit olabilir.

tabi her hareket adımında oluşturduğum data blokları(kaç hareket varsa) distance'a taşıyorum ki aynı mesafe gitmesin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
estagfirullah.En azından fikir alışverişinde bulunuyoruz.Burada herkes biliyor biz bilmiyoruz boşver sahinhan

buyur sahinhan

Ekli dosyalar

• rsm1.jpg
    18.6 KB · Görüntüleme: 83
  • rsm2.jpg
    20 KB · Görüntüleme: 68
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…