S7 1200 STEP KOMUTU

Arkadaslar merhaba uzun süredir delta plc kulllanıyorum delta plc'de <s> komutu var yanı adım kontrolü örneğin <s2> aktif oldugundan cpu sadece <s2> içinde programı çalıstırıyor siemenste bu varmı aradım bulamıyorum tecrübeli arkadaslar yardımcı olursa sevinirim tskler (amacım herhangi bir sinyalle sadece olusturdugum bölgeyi aktif etmek istiyorum jump ,sıçrama ile olmuyor ....SAYGILAR..

Moderatör tarafında düzenlendi:
programını parça parça FC lerin içine yazıp sonra çalışmasını isteğin yerde her FC yi ayrı ayrı bitler ile çağırabilirsin.

örneğin fc1den fc2ye gecmek içinde fc1den fc2 yi çağırıcaz fc1'in cağırma bitini 0 yapıcaz bunu kastediyorsuz öyle değil mi ? amacım 2 bölge aynı anda çalışmamalı sadece bir bölge çalışmalı yapacağım tasarım

örneğin fc1 ve fc 2 yi yazdın bunları ob1 içinde mesela m0.0 biti ile fc1 i m0.1 biti ile fc2 çağırabilirsin.

fc1 ve fc2 içinde aynı çıkışları kullamam öyle dimi fc1 içinde Q0.0 diğer fc2 içinde Q0.0 gibi olmaz öyle dimi

Sayın mef burdada şöyle bi sıkıntı çıkıyor;ben 2 adet fc olusturdum şimdi bir bitle fc 1'i çağırdım fc1aktif oldu fc1'in içinde yazdgım programdan cıkıs aldım normal buraya kadar fakat fc1'i çağıran biti pasif ettim artık fc1'in işi bitti hala çıkış veriyor saçma değilmi fc1 kendi kapatmalı artık

Saçma değil şöyle düşün bir conter saydırdın fc1 de, fc1 i pasif ettin fc 2 de aynı counteri çağırdın sonuçta counter en son durumunu korur.
Mantık şu bir değişkene değer basmıyorsan(okuyorsan veya read yapıyorsan) değerini korur, değer basıyorsan(yazıyorsan veya write ediyorsan) değer değişir.
fc1 i çağırmaman o prgı PLC nin taramaması yani değer basmamasıdır. fc2 de şartları sağlayıp değer basarsan değeri değişecektir.
Büyük ihtimal set reset devresi yapıp sonucun değişmesini bekliyorsun.

Son düzenleme:
deltalardaki step komutunda da aynısı olur .örneğin s11 adımından s12 ye geçtiğinizde eğer setli kalan bir çıkışınız varsa o setli kalmaya devam eder .s12 de o çıkışları resetleyip devam edersiniz . burda da aynı mantık vardır

anladım çok tsk ederim saçma değil fazlasıyla mantıklı deltatada o şelikde mef bey durumu kavradım saolun eksik olmayın

yardımcı olabildiğime sevindim. iyi çalışmalar.

Forum istatistikleri

Konular
130,064
Kullanıcılar
453,046
Son üye
alicam8

Yeni konular

Geri