merhaba, s7-1200 ile v20 sürücü sürmek için yukarıdaki şemadaki bağlantının mı yapılması gerekir?
yapılacak olan işlemler ;
sürücüye start-stop verme,
hata durumunda resetleme yapma
frekans bilgisini plc üzerinden gönderme
frekansdaki değişiklikleri okuyarak plc nin belirlemiş olduğu değerde kalmasını sağlamak
Keremx Merhabalar;
Evet bu şekilde digital inputlardan sürücü start stop ve hata reseti ,analog output üzerinden hız referansı,verebilirsiniz.Ancak plc input modeli transistör mü röle mi o na göre sürücü 24 v beslemesini ayarlamanız gerek.
Şekildeki bağlantı işinizi görür kardeşim...
Ancak Sürücü Hız bilgisini PLC'ye almak isterseniz. Dürücü çıkışı 0-20 mA... PLC PLC analog girişi 0-10 V. tur..
iki uç arasına 500 ohm direnç bağlayarak Sürücü çıkışını 0-10 Volta çevirebilirsiniz...
Şekildeki bağlantı işinizi görür kardeşim...
Ancak Sürücü Hız bilgisini PLC'ye almak isterseniz. Dürücü çıkışı 0-20 mA... PLC PLC analog girişi 0-10 V. tur..
iki uç arasına 500 ohm direnç bağlayarak Sürücü çıkışını 0-10 Volta çevirebilirsiniz...
cevap için teşekkürler, peki yapılması gereken bağlantıyı bir acemi öğrenci için detaylı şekilde açıklayabilir misiniz? veya benim yazdığım doğru mu kontrol edebilir misiniz?
3 ve 5 girişlerini plc nin analog çıkışına direk bağlıyorum
4 ve 5 çıkışına direnç bağlayarak direncin ucundan plc nin analog girişine bağlantı yapıyorum
12 ve 14 arasına köprü yaparak 8 ' e (-) ve 13 girişine (+) bağlayarak start vereceğim doğru mu?
PLC niz Transistörlü olduğu için sürücünün 24 + kullanmanıza gerek yok,plc besleyen 24 eksi sinyali aynı zamanda sürücünün 12 nolu ucuna girmeniz gerekmekte, ve 14 ile 12 arasındaki köprüyü kaldırın.
Start digital inputunu sürücünün 8 numaralı ucuna reset inputunu da 13 numaralı uçlara girin,sürücü inputlarına eksi vermiyeceksiniz.