s7-200 Analog Giriş ve Çıkış

yakamoz664

Üye
Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar S7200 CPU da analog giriş ve çıkış uygulamaları hakkında örnek devreler analog giriş ve çıkış ne işi yarar ve nasıl kullanılır. Bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar ben size yaptığım uygulama örneklerini göndereyim. Ekde ki proje bir presde çalışan program. Piston hareketi oransal valf ile sağlandığı için oransal valfi analog çıkış ile kumanda ediyorum. Bir de çalışma basıncını analog çıkışla kontrol ediyorum. 2 analog çıkış var sistemde. Analog giriş olarak da basınç transmitterleri var. Basınçları okumak için. inceledikten sonra tekrar görüşürüz.
 

Ekli dosyalar

  • Pres.rar
    36 KB · Görüntüleme: 1,273
Bu PLC'nin Analog modülleri 180euro'dan başlıyor , bunların korsanları var mıdır? Daha doğrusu iletişimi çok karmaşık değilse yapılabilir mi?
 
ekte birkaç örnek ve açıklaması var
inşallah işine yarar arkadaşım
 

Ekli dosyalar

  • plc ile analog islemler.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,445
Merhaba Mehmet Bey
proses programınızı indirdim fakat açamıyorum
Bende step7- microWIN 32 var. bir sonraki sürümü mü olmalı neden açılmıyor.

Teşekkürler
 
Uzun uğraşlar sonucu 4.0 ı yükleyebildim(3.2 pc den kaldırılamıyodu)
artık açılıyor. Teşekkür ederim Taner bey
 
Çok teşekkürler tarifler baya işe yaradı
 
Bu güzel paylaşımlar için çok teşekkürler. Mk Mehmet emeğine ellerine sağlık
 
Softlink analog modüller s7-300 ve vipa 300v sistemleri ile uyumludur, fiyat olarakta % 30 - % 40 daha hesaplıdır. softlink Cpu, step 7 ile programlanabiliyor ve dahili hafızası var MMC karta gerek duymadığı için epey ekonomik oluyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…