S7 200 eskidi mi?

cesur

Üye
Katılım
18 Eki 2007
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
39
Herkese İyi akşamlar ben elk.müh.3 sınıf öğrencisiyim.S7 200 plc ye başlamayı düşünüyordum ve okul bitincede bu konu üzerine çalışmak istiyodum.zaten bu donemde plc dersı alıcaz.Ama 4 sınıflardan bı arkadasım s7 200 cok eskıdı zaten onunla hıcbısey yapamazsın dedı ama ben genede kıtabını aldım.Arkadaşlar siz ne tavsıye edersınız az duzeyde kumanda bılgım var bu programı ogrenmem yararlı olurmu cunku dedıgım gıbı mezun olduktan sonrada otomasyon uzere calısmak ıstıyorum.ayrıca mıkroıslemcılere de cok ılgım var bu ıkı konu bırbırınden cok ayrımı?tavsıyelerınızı beklıyorum.
 
bırak s7 200 s5 bile hala birçok işletmede çatır çatır kullanılıyor.amaç plc öğrenmek daha sonra taşları üst üstte dizesin ben 2001 yılında s7 300 giriş seviye ve orta seviye eğitimini aldım yani s7 200 dahada eski ama hiç önemli değil.
 
Bence marka veya modelden çok kullanıcağınız sistem neyi kaldırabilir önemli olan bence budur.Basit makinalar vardır logo dahi kullanabilirsiniz.Biraz daha teferruatlı olanlarda s7 200 ,daha da karmaşıksa
s7300 kullanabilirsiniz.Birde çok komplike sistemler için yapılmış olan s7400 serileri var(Şahsen ben hiç görmedim).Bu plc'ler arasında çok büyük maliyet farkları var.Kullanılacak plc yi belirleyen etken ,sistem ve maliyetidir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…