s7-200 IEC1131-3 Modunda *.awl Formatına Çevirme Sorunu

memet_k

Üye
Merhaba arkadaşlar, Siemens PLC de yeniyim, IEC1131-3 programlama modunu bildiğimden, bu moda geçtim. Fakat simülasyon için awl dosyası gerekiyor, ve bu modda File menüsü altındaki import/export seçenekleri pasif konuma geçiyor, ne yapmalıyım?

IEC1131-3 modunu nasıl kullandığını açıklarmısın.çünkü programda ladder.stl ve fbd görünümü var o bahsettiğin mod yok.

IEC1131-3 modunu nasıl kullandığını açıklarmısın.çünkü programda ladder.stl ve fbd görünümü var o bahsettiğin mod yok.

IEC1131-3 Ladder'ın standartlar ile tanımlı halidir. Farklı PLC markalarının kurmuş olduğu Ladder bileşenlerini, ortaklaştırmak amacı ile oluşturulan bir standarttır.

Tools > Options > General

Sağ tarafta Programming Mode var ; Simatik ve IEC1131-3 ; varsayılan olarak Simatik seçilidir, ve Ladder komponentleri Siemens ailesine özgüdür, IEC1131-3 seçersiniz IEC konsorsiyum tarafından tanımlı standart kütüphaneyi kullanırsınız. IEC1131-3 seçtikten sonra uygulamayı kapatıp açın, sorunu yada eksikliği göreceksiniz.

ben denedim ama olmadı .dediğin gibi o standarta export ve import aktif olmuyor.simulasyon o modda olmuyor demekki

Forum istatistikleri

Konular
129,799
Kullanıcılar
452,591
Son üye
Ercan Akkaya

Yeni konular

Geri