S7-200 ile Set RTC kullanımı hakkında soru?

FeRRaRi TR

Üye
Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
100
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba S71200 den sonra
S7 200'de de aynı sorunu yaşadım.
S7200 belirli bir süre enerjisiz kalınca sistem saati sıfırlanıyor ve müdahele edemiyoruz.
Şimdi benim istediğim Panelden bir şekilde bu saati girmek.

Set_RTC komutunu kullanmam gerekiyor ancak buna veri atarken Hexadecimal şekilnde göndermem gerekiyor.
Panelde VB100 veya Vb103 şeklinde bir seçenek mevcut değil. Bu yüzden Word veya Integer olarak gönderiyorum. Ancak bu Hexadecimal'e çevrilince girdiğim değerden başka bir değer oluyor. Bu sorunu nasıl çözerim? I_B Bloğu probleme çare olmadı maalesef.

Ekte yapmış olduğum uygulama mevcut.

Kullandığım Panel Delta DopB Paneldir.
 

Ekli dosyalar

  • Set_RTC1.rar
    4.2 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
1. Networkteki dolaylı adres bilgisini &VB100 yerine 80 vermelisin çünkü kilitli bloğu açar bakarsan oradaki lokal verilerle hazırlanan blok &vb80 e göre kurgulanmış. Dop panel bilmiyorum fakat sanırım Programınızda vb80 ve onu takip eden adreslerde vb81, vb82... vb87 zaman bilgisini girmen gerek. yani yazdığın programdaki adresleri vb80 e göre düzenle. 16 lık taban panelden nasıl girilir bilmiyorum ama 16 lık tabanın karşılığını hesplayıp panelden hesaplanan sonucu yazarsanız sonucun doğru olacğını düşünüyorum.
kolay gelsin.
 
Bu şekilde denememde oldu. VB80 Okunan saat yani direk program block a sağ tıklandığında atadığım adres. VB100 ise temsili. Zaten SET bloğu direk VB80'e taşıyor değeri.

Panel geldiğinde Integer olarak girmeyi deneyeceğim umarım olur.

Bu arada bunu neden yaptığımı söyleyeyim.
S7-200ler enerjisiz kaldıklarında elirli bir süre sonunda RealTime clock'u sıfırlıyor ve eğer buna göre bir döngü varsa çalışmıyor.
Bu yüzden ya harici pil kullanacaksınız ya da bu tarz panelden saati girme işlemi..

Kolay gelsin herkese
 
Rtc kullanarak her yil belli bir gun onceden mesela her yil bi onceki seneden 5gun once alarm cikisi veren bi program yazmam gerekiyor. Ama subat ayini da hesaba katmamiz lazim 29 cektigi seneleri falan.bunu nasol yazabilirim bi fikri olan var mi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…