s7-200 Programlama Sorusu

BySekmen

Üye
Katılım
1 May 2015
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
27
Resimde görüldüğü gibi kendi kafamdan öylesine bir devre tasarladım I0.0 butonuna bastığım zaman toplama yapıp Q0.0 motoru çalısıyor I0.1 butonuna bastıgım zaman ise resetliyor motor şimdi I0.1 botunana bastığım zaman resetledikten 10 saniye sonra Q0.0a cıkıs tekrardan vermek istedim onun için oraya bir T37 zamanlayıcı koydum ama devre çalıştıgı zaman I0.0 butonuna basıldıgında T37 zamanlayıcım calışmıyor nedenini bilen varsa yardımcı olabilir mi?
 

Ekli dosyalar

  • SAMETY.png
    47.7 KB · Görüntüleme: 32
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
t37 nin çalışması için set değeri kadar enerjili kalmalı.sen pozitif kenar tetiklemeden sonra timer kullanmışsın.bu timeri çalıştırmak için pozitif kenar tetiklemeden önce timeri bağlamalısın.ayrııca q0.0 ı hem çıkış olarak kullanmışsın hem de set reset yapmışsın.bu şekilde bu devre çalışmaz.
 
Taner Bayır aydınlattığın için teşekkür ediyorum devrem çalıştı
 

Ekli dosyalar

  • SDVDSVSD.png
    46.5 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…