s7-200 SCR Komutu

Muhip

Üye
Okulda plc eğitimi almamıştık,kendim öğrenmeye çalşıyorum.SCR komutuna geldim,(henüz örnekleri incelemedim) ilk bakışta bana graftı hatırlattı,işyerinde graft çok kullanılıyor. SCR komutunun graftla benzerliği var mı? Farkı nedir ?
(cvp lar için tşk ler)

KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
GRAF programlama yöntemi (GRAFSET olarak da geçer) sıralı olarak çalışan sistemler için geliştirilmiş bir programlama metodudur. Makinalar sıklıkla bu şekilde çalışır ve S7-200 gibi micro serisi PLC' ler de yoğun olarak makina kontrol etmek için kullanılır. GRAF programlama mantığı programcının işini kolaylaştırır ve sitemi devreye alma aşamasında programcının saçını başını yolmasını büyük ölçüde engelleyerek ruh sağlığına büyük katkıda bulunur. S7-200 gibi micro serisi PLC' lerin editörlerinde GRAF olarak ifade edilen programlama metodu editörü entegre edilmemiştir. Bununla beraber üreticiler GRAF olarak programlama yapmak isteyenler için LAD ve FBD yöntemlerine ekstra komutlar ekleyerek GRAF' ı olanaklı kılmaktadırlar. Yani SCR ve benzeri komutları kullanarak siz yine LAD veya FBD metodulya program yazarsınız fakat yazdığınız bu satırlar GRAF mantığı ile çalışır. GRAF editörü S7-300 ve S7-400 serisi PLC' ler için vardır ve burada işiniz daha kolaydır.

GRAF programlama ile ilgili Step 7 örneklerini paylaşırsanız seviniriz...

Simens in plc s7-200 scr komutu ile ilgili devre şeması hakkında bilgi almak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…