S7 200 - TP 177 Micro Haberleştirme Sorunu

merhabalar,
Eğer lisanslama yapmadıysanız siemensin hertürlü program demodur, Siemens özellikle buna dikkat eder. Ama siz lisanslama yapmadım ile başka birşeyi kast ediyorsanız onu bilemem.

Gelelim sizin sorunuza, iki farklı mesajda iki farklı sorundan bahsediyorsunuz. S7-200 ile Ekran mı haberleşmiyor yoksa ekrana yaptığınız HMI'yı download mu edemiyorsunuz. Bunun ayırdına varalım çünkü çözümleri ve sorun kaynakları tamamen farklıdır.

Ekran ile plc haberleşmiyorsa yukarıda verdiğimiz linkleri kontrol ediniz, mutlak suretle parametrik bir hatanız vardır.

Eğer ekrana program atamıyorsanız, 2 olay önemlidir:
1)Denetim Masası >> Set PG/PC İnterface >> buradan S7ONLINE --> PC/PPI(PPI) şıkkını seçmelisiniz, eğer s7-200'e download yapabildim diyorsanız bu kısım tamam demektir.
2)TP177'ye uzaktan program yükleyemezsiniz, bu ekranlar akıllı ekran olmadıkları için belirli tuş konfigurasyonu ile download moduna alınıp WinCCFlexible üzerinden download yapılabilir.

ben wincc yı kurduktan sonra lisans yapmadan tp 177 download yapmaya çalısıyorum ... onun ıcın lısans dosyasına nasıl ulasabılırım ? wincc flexible 2008 için ..?

transfer moduna aldıktan sonra programı yüklerken şu hatayı veriyor 'A connection could not be established. Please check yout settings, ports , cable etc .. ' benım sorunum wincc de kı tasarımı tp 177 transfer yapamıyorum ..?

WinccFlexible 2008 için linsans dosyasını satın almanız gerekir, Ergin Elektrik San. ve Tic.A.Ş, SIEMENS, Siemens Endüstriyel otomasyon cihazları, Simatic Haberleşme Sistemleri, Simatic PLC, Hız kontrol cihazları, Hareket kontrol cihazları, Proses Enstrümantasyonu,SITOP Güç Kaynakları, LOGO! Lojik Modülleri, Sürüc adresinden satış kanalı ile konuşup lisans fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Bağlantı hatası sorunu için de, eğer tüm parametrelerinizin doğruluğundan eminseniz, operatör Panel transfer modundaysa ve hala olmuyorsa, bilgisayarınızdaki antivirüs programını ve varsa güvenlik duvarını devre dışı bırakıp tekrar dener misiniz?

update OS ederken bile , transfer etmeye calıstıgım zaman kı hatayı veriyor. A connection could not be established . Please check your settings, ports, cable etc ...

Güvenlik duvarını kaldırdım antivirüs yoktu zaten yine olmadı . wincc flex 2005 ı kurcam son çare ??

o hata lisans hatası değil ''pc adapter auto'' yazan yeri aç, tarama yaptır. plc yi buluyosa zaten ekranla haberleşir

ayrıca ekranın ayarlarından rs232 portunu seçmiş olduğundan emin ol.. arayüzü ıfb1 yap kabloyu ppı seçip bağlanmayı dene aynı şekilde ben haberleştirdim sadece benim kullandığım kablo ppı usb idi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…