s7-300 counter sorunu

speedy1989

Üye
Arkadaslar.Ben s7-300 de counterlerle en fazla 1000 e kadar sayma işlemi yaptırabiliyorum.Bu değerden daha fazlasına saydırmak için ne yapmalıyım.Ayrıca

counterda PV yerıne c#13 yazdığımda CV yerine de MW13 yazıyorum ve sayma işlemi 12 olduğunda işlemi bitirmesini istiyorum.Counter 12 saydıktan ıslemı bıtırıyor fakat CV degerı 11 de kalıyor.Yani 12 olmuyor.Buda ilerki adımlarda sıkıntı olusturuyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Her yolu denendım olmadı.Bu iki soruma yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden tesekkür ederim.

bu konu üzerinde hiç çalışmadım ama counter1 1000'ekadar saydıktan sonra 2'nci counteri saydırabilirsin diye düşünüyorum. 12 defa saydıktan sonraki işleme gelince move komutu ile taşıyabilr veya S-R kullanabilirsin. konuyu biraz daha açarsan daha fazla yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

çok yüksek değerde sayı saydırmak istiyorum.Bu yüzden sizin dediğiniz gibi yaparsam cok sıkıntılı olur ama tesekkur ederım fıkrınız için.12 ye kadar sayma ısıne gelınce.Konuyu acayım.Normalde ben 12 saydırıyorum ve counter 12 saymayı algılıyor.Fakat countere baktıgımda saydıgı sayıyı 11 gosterıyor.Dedımkı acaba sıfırı bir olarak mı sayıyor diye fakat öyle birseyde yok.Ne yapacagımı bılmıyorum.

Merhaba 999 dan fazla saymak istiyorsan, kütüphanede SFB0 gibi sistem fonksiyon blokları var 32767 sayabiliyordu. Yetmezse birer birer saymak istiyorsan yükselen kenar bitini kullanarak, toplama yaptırarak dahada fazla saydırma yapabilirsin. Aşağıdaki gibi birde compare edersin istediğin degerde çıkış alırsın.
Kod:
a i 0.0
fp m 0.0
jnb _001
l 1
l md 10
+D
T MD 10
_001 : Nop 0

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ben böyle durumlarda kendi sayıcımı kendim yapıyorum Değişken tipinde Real sayı
belirledinizmi 2 milyona kadar yolu var.

Açık bit üzerinden yükselen kenar ile DWord bir değeri +1 artırmak en basit ve mantıklısı.
Tebrikler Uzaycan.

tesekkur ederım kendı sayıcımı olusturdum ADD_I komutu ıle herkese gösterdıgı ılgıden dolayı tekrardan tesekkur ederım

hasan zincir;
resimlerdeki işlemleri uyguladım, ancak sonuç alamadım. Simülasyonda sayıyor gibi ama yarın plc'de deneyeceğim. Rica biraz daha açıklar mısınız konuyu.
Birde nasıl reset yaptırıyorsunuz?

en iyi yolu flanke ile saydırmaktır arkadaşlara katılıyorum

ago;
biraz açıklarmısın? Flanke konusunu bilmiyorum. Benim ürünleri saydırıp, data bloğa atıp, istenildiği zamanda saymayı başa almam yani sıfır değerinden itibaren başlatmam gerek. Ve sayma örneğin 10.000 adete kadar olmalı.
Bu konuda yardımcı olur musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…