Yazdiklariniz hepsinde haklisiniz. Dediklerinizin hepsini de kendime gore kontrolunu yaptim.Herhangi bir sorun da bulamadim. Fm350-2 counter modulune gelince , bunda da sorun olabilecegini dusundugumden yenisiyle degistirdim fakat yine ayni. Sorun ayni periyoda gore ilerlemediginden cok kafam karisik acikcasi. Hep 2 gunde 1 , yada hergun ayni zaman ayni saat yada ayni yapilan islemden sonra yapsa belki bulacagim ama cok seldom tavirla ilerliyor.Merhaba.Sürekli yapmıyor ise acaba flowmetreler ile ilgili bir sorun olabilir.Farklı bir marka taktık diyorsunuz.Çözünürlük ile alakalı bir sıkıntı olabilir.Parazit olabilir.Yada programda sıkıntı olamaz mı?
Counter modülü kullanılmış sanırım.Bunu yanlış konfigüre etmiş olabilir misiniz?Bu counterden aldığınız pulse sayısına göre bir işlem yapılıyor anladığım.Çünkü hemen yapmıyor bir süre sonra yapıyor dediğiniz için aklıma gelen bu.Bir süre düzgün sayıp sonra hatalı değer alabilirsiniz.Programdan bakma şansınız yok mudur?
FM350-2 ile flowmetre arasındaki kablaj önemli, mesafe + kabloların blendajlı olması + taşındığı kablo kanalda başka enerji kabloları ve bunların yaydığı manyetik alan ve topraklama gibi gözden geçirmeniz gereken bir çok nokta var.
Dolum yapılan sıvının yoğunluğu her zaman aynı mı? Sıvının yoğunluğu değiştiğinde de benzer sapmalar olabilir. Flowmetreniz çarklı mı? Eğer çarklı olandan ise daha kıvamlı sıvı gelip bazen tıkayabiliyor, ama tıkandığında taşırması gerekir. Ayarı (miktarı) kıvamı yoğunkenki durumuna göre ayarlandığında, sonraki gün daha akışkan ürün verildiğinde az doldurabilir (Ama bunu da tüm dolum gözlerinde yapması gerekir). Tabi bu az olmasının miktarı ne kadar? Bunu da yukarıda arkadaşların dedikleri ile beraber değerlendirin.
Hocam özelden bir kaç soru sordum ama yardımcı olabilir misiniz acaba flowmetreler ile ilgili?
Dolum yapılan sıvının yoğunluğu her zaman aynı mı? Sıvının yoğunluğu değiştiğinde de benzer sapmalar olabilir. Flowmetreniz çarklı mı? Eğer çarklı olandan ise daha kıvamlı sıvı gelip bazen tıkayabiliyor, ama tıkandığında taşırması gerekir. Ayarı (miktarı) kıvamı yoğunkenki durumuna göre ayarlandığında, sonraki gün daha akışkan ürün verildiğinde az doldurabilir (Ama bunu da tüm dolum gözlerinde yapması gerekir). Tabi bu az olmasının miktarı ne kadar? Bunu da yukarıda arkadaşların dedikleri ile beraber değerlendirin.
Flowmetrenin bulunduğu ortam şartlarını da bir gözden geçirin. Yani flowmetrelerin yakınlarında ısıtıcı, piston vb manyetik alan oluşturan birşeyler var mı? Flowmetreden geçtikten sonraki boru, hortum, dolum nozül uçlarının kapanmasını erken veya geç olmasına sebep olabilecek fiziki faktörler var mı? Dolum yapılan ürün sıcaklığı kaç derecelerde? Eğer sıcak bir ürünse borulardan geçen ürün flowmetreleri ısıtacak şekildeyse çalışma karakteristiğini etkileyebilir. Isı boru, hortumda genleşmeye neden olabilecek kadar fazla mı?
Az doldurmaya başlamadan önceki dolumda bir şekilde fazla basıyor mu? Eğer bir tane doluma bir şekilde fazla dolduruyorsa sonrakileri ona göre az basması normal. Flowmetreden sonraki borularda kalan miktarı hep sabit tutacak şekilde mekanik ayarlamalar mutlaka yapılmıştır ama yinede bunları da bir gözden geçirin.
Ayrıca PLC nin bulunduğu panonun ısı, nem şartlarını da kontrol edin. Eğer panonun içindeki ısı veya nem çalıştıktan bir müddet sonra yükseliyorsa bunlarda çalışma karakteristiğini olumsuz etkileyebilir. Panoda soğutucu fan yoksa fan bağlayın.
Yalımsal veya konfügürasyonla ilgili olsa sürekli aynı sorunu verirdi diye düşünüyorum. Ama yukarıda saydığım dış etkenleri kontrol edip bunlardan kaynaklanmadığını düşünüyorsanız yazılımda, konfügürasyonda gözden kaçan yerler olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?