s7-300 Kontaktör Çekme Arızası

yunusx

Katılımcı Üye
s7 300 plc bulunan bir makinamız gün içinde bazı harketleri yapamadan kalıyor örneğin ileri sensörünü görüp geri gelmesi gerekirken ilgili kontaktörü hafif çekiyor bazende hiç çekmeden orada kalıyor bazende daha değişik bölgelerde bu arızayı yapıyor sorun ne olabilir ?

Merhaba;

Kontaktörü değiştirdiniz mi peki? Sağlam bir kontaktörde hafif çekme gibi bir durum olmaz. Bilindiği gibi dijital PLC sinyali 1 ve 0'dan başka bir şey değildir. Bu durumda kontaktör ya çeker ya da çekmez. Hafif çekme varsa kontaktörün kontaklarında sıkıntı olabilir.

Ve arızayı en kolay PG ya da laptop ile PLC'ye bağlanıp makinayı izleyerek bulursun.

plc kendi işlemini bırakıyor t değişik görevdeki diğer kontaktörlerler de aynı sorun oluyor ayrıca ben manuel olarak o kontaktörü çektiriyorum

plc herhangi bir donanım hatası veya bir program hatası vermiyorsa öncelikli olarak power suply i deiştirmenizi öneririm denemek amaçlı birde beni yanlış anlamayın makinayı ve donanımı tam olarak bilmediğimiz için çok net olarak cevap yazmak biraz zor belkide cpu da bir problem var

diğer kontaktörlerde yapıyorsa aynı arızayı, kontaktörler aynı nötr hattına bağlanmış olmalı nötr hattını kontrol et.

plc sanki program işlemini kesiyor ben starta basınca kaldığı yerden devam ediyor bu sefer değişik bir bölgede görevini tamamlayamıyor gerilim düşümü yok plc ve sensör kablolarını toprakladım programsal hata olduğunu nasıl çözebilirim?

eğer plc röle çıkışlı ise ve kontaktörlerin 24vdc bobinli ise 24 volt beslemene bakmanda fayda var.beslemen arızalı yada besleme bağlantılarında sıkıntı olabilir.ayrıca sisteme ait şema varsa daha iyi yorum yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…