s7-300 Korumaya Geçiyor

Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz simens plc cpu 313c var sisteme start verdigim otomasyon da tüm her devreye girdigin de arzaya geçiyor otomasyon ekranında hala çalışıyor görünüyor ama hiç bir yer çalışmıyor plc enerjisi kesip tekrar açtıgımda normale dönüyor sistem 2 bölümden oluşuyor 1 çalışırken bazen saatlerce arzaya geçmiyor bazen 5 dk demiyor herşeyi denedim ama işin içinden çıkamadım bana yardımcı olursanız sevinirim tşk.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
plc'nin diagnostic buffer kısmını text olarak atarsanız yardımcı olmaya çalışırız
 
online diagnostik mesajını görmedım ama sunu tahmin ediyorum . fb bloklarından bir tanesinin db sini değişiklik olmus ve program o bloğa gelince korumaya geçiyordur büyük ihtimal . çözüm ise plc run da iken online olup elinizdeki program ile plcde kosturan programı karşılaştırmanız
 

Böyle bir kanıyo nasıl ulaşabildiniz ? Öncelikle diagnostic'e bakmak gerekir belkide plc hiç sf vermeden stop a düşüyor olabilir. Güç kaynağı, arızalı bir modul veya bir çıkışa bağlı kısa devre olması da mümkün.
 
tabıkıde dıagnostıke bakmak gerekir , ben tahminimi söyledim sadece
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…