s7 300 mc kart

Program normalde mmc kartta ancak plc nin kendi hafızası da bir kısım bilgiler oluyor diye biliyorum...

mmc kartı aynı model başka bir cpu ya taşıyarak sistemi çalıştıramazmıyız?

ben denemedim denemeyi önerdim ancak aldığım cevap yukarıdaki gibiydi.
Eğer denerseniz ben de öğrenmek isterim

Program normalde mmc kartta ancak plc nin kendi hafızası da bir kısım bilgiler oluyor diye biliyorum...
Eski modellerde evet ama MMC içeren CPU ların tamamında donanım bilgisi ve program MMC içine yüklenir. Kısaca MMC hard disk görevi görür (load memory). Enerji kesintisi gibi bir durumdan sonra MMC içindeki program RAM tipi hafızaya yüklenip çalıştırılır (work memory).

Program MMC içinde olsa bile farklı bir CPU ile programın çalışacağına ihtimal vermiyorum. Zira program donanım hakkında da bilgi içerir.

Son düzenleme:

Evet aynı cpu numaralı başka plc ye kartı takarsak sorunsuz çalışır. CPU 212 plc li bir panoda cpu arızalanmıştı sadece cpu yu değişip aynı kartı taktığımda sorunsuz çalıştı.

Son düzenleme:
konu hakkında ayrıntılı bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak yararlı olabilir.

HW 'nin aynı olması şartıyla yani arızalı PLC 'nin yerine yenisini alıp (yeni PLC firmware üst versiyon olsa bile yalnız 6ES7 315 -XXXX - XXX bu no aynı olmalı) eski MMC ' yi takarsanız sorunsuz çalışıyor .Denendi -- S7 315 2DP --

Bu soru değiştirildi mi, ben gecenin birinde beyin sulanması mı geçirdim bilmiyorum. Ben soruyu MMC kartı farklı bir CPU modeli üzerine takarsak sistem çalışır mı şeklinde algılamışım. Özür diliyorum. Diğer cevapları inceleyince cevabımda bir terlik sezdim ve düzeltmek istedim. Arkadaşlar haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…