S7 300 pwm dalgaları oluşturma ?

ulas

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
203
Puanları
1
arkadaşlar s7 200 seririsnde pwm dalgası oluşturmak içim smw ve smd bitlerini kullanarak periyot sayısı ve genişlik bilgilerini kullanarak oluşturabiliyoruz.beni m sorum : s7 300 serisinde pwm dalgalarını hangi blok ile üretebiliriz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Fonksiyon bloğunu OB1 de çağırdım, sadece F ile belirtilen frekansı(Hz) ve DC Duty Cycle (kare dalganın boşluk doluluk oranını Ton/Toff) Real formatta girince fb nin çıkışında şekildeki PWM sinyalini elde ediyorsun kolay gelsin...
 

Ekli dosyalar

  • Pwm.zip
    44.1 KB · Görüntüleme: 418
sayın elektronikmühendisi çok teşekkür edrim.
 
Selamlar,

plc de çok yeniyim. @elektronikmuh in verdiği dosyayı çalıştırdım ancak işin içinden çıkamadım.

bu yüzden bana en sade haliyle ladder veya komut şeklinde bunu nasıl elde edebileceğimi yazar mısınız?


ek soru: yazdığım sistemin karakteristiğini görmek için @elektronikmuh ün mesajındaki gibi bir diyagram nasıl elde ederim? step7 programının böyle bir özelliği var mı?


şimdiden ilginize teşekkürler.
 
arkadaşlar eğer ileri seviyedeyseniz s7-300 konusunda SCL dilini kullanarak kendi fonksiyon bloğunuzu yazmayı tavsiye ederim.çok daha esnek olur ki pwm den üçgen ve sinüs dalga üretmek de aynı blok sayesinde rahat oluyor.
 
arkadaslar bıraz pwm ın ne demek oldugunu arastırdım sıte ıcerısınde de bazı arkadaslar kaynak lar gondermıs saolsun anladıgım kadarı ıle bu cıkıs dıjıtal bır cıkıs olacak anolog cıkıs deıl fakat sorum su bu cıkıs her dıjıtal cıkısta uygulaya bılıyormuyuz yoksa hızlı sayıcı veya kendıne has modulu mu var ????
cvp vercegınızı bıldıgım ıcın sımdıden tesekkurler

sn elektronikmühendisi size bir sorum olacak paylaşmış olduğunuz pwm.rar daki programı aldım gerçekten sağolun inanılmaz bi kaynak oldu benım ıcın ama sıze sorum şu ki plc üzerinde direk denemeler yaptığım zaman verdiğim değeri bir müddet sonra plc işleme koyuyor (bu iş sadece pwm.rar daki program için gecerli) scl dilinden ankamadığım için içini açmama bakmama rağmen çözemedim acaba bu sorun normal mi??? yoksa bi yerde hata mı yapıyorum ???
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…