s7 300 Scale algoritması


verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ancak ben stl ve lad programlama biliyorum. scl nin avantajları nelerdir öğrenmemde yarar varmıdır?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sanırım bunlar SCL Değil CodeSys.

Evet tersleme bazen gerekiyor fakat tersleme işimizi görür dediğimiz bir çok yerde asıl aradğımızın PID olduğunu fark ediyoruz.
S7300 - 400 FB41 bir çok özellik barındıran çok özellikli bir PID Bloğu(fazla sayıda kullanıldığında daha fazla bellek alanı gerekiyor ve çevrim zamanını uzatıyor) bunun yerine kendi mantığımızla üretebileceğimiz daha basit basit bir PID yazamazmıyız ?, ben denedim ve açıkçası bir yerden sonra başaramadım.
 
Siemensteki SCL ile CodeSys ST dili aynı dildir ve PLC lerde hareket kabiliyeti en yüksek dildir.
Scale işlemi lineer bir ölçeklendirme işlemidir, PID işlemi kontrol olayıdır, PID içinde de verileri matematiksel işleme sokmadan önce scale işlemi yapılır, yoksa elmayla armutu karşılaştırmış olursun.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…