s7 300 sf problemi

nonstop

Üye
Arkadaşlar işletmede karşılaştığım arızayı sizle paylaşmak istedim.Arıza 314c 2dp cpunun sadece sf ledinin flaş yapması,cpu üzerinde 5v,stop,vs.ledlerinin hiç biri yanmamaktadır,cpunun enerjisini kesip tekrar açtığımızda yine direk olarak sf ledi flaş yapmaktadır.Biz problemi cpu yu değiştirerek çözdük ama bunun sebebini ne olabilir.Cpu yu eski haline getirebilirmiyiz.

cpu arızalı yani güç devresi ile içinde kontrol merkezi cpu chip alanaı ayrı olduğu için plc nin gerekli 5vdc sağlayacak kart arızalı ve sf de enerji olmadığı için kartın gerekli bölgeleri enerjilenmediği iççin hata verebiliyor olabiliir ama bence anlattığım gibi bu konu hakkında bana geri dönebiirseniz sevinirim.Ayrıca plc nin çalısabilmesi için daiama dc5v ledi sürekli yanması lazım. umarım yardımcı olabilmişimdir.

plc ilk açıldığında 1sn içinde bütün ledler yanıyor(bütün plcler gibi),ardından bütün ledler sönüyor,sf ledi flaş yapıyor.Benim araştırdığım kadarıyla plc firmware ayarlarlarının tekrardan yüklenmesi gerekiyormuş.Ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri