s7 300 stl de adres değişikliği

Arkadaşlar sm332 AO 8x12BİT kartımın bir cıkısı yandı 7 cıkısı kullanılıyor program stl yazılı ben stl yazımı daha önce hiç kullanmadım programı cektiğim için senbol tablosu yok. adresin yazılı olduğu networkleri buldum. şimdi öğrenmek istediğim adresi hatasız nasıl değiştiririm ve adresi değiştirdiğimde Scada da ekran üzerndeki adreslemede de değişiklik yapmam gerekirmi scadanın da programı yok. yeni analog kart alıp değiştirmek daha mı doğru olur.

KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
değiştireceğin adresi aynı formatta yazarsan bir sorun olmaz.AIW112 şeklinde.burada 112 sayısı adrestir.senin programda nasıl kullanılıyor bilmiyorum.hardware kısmından analog girişlerin adresleri yazıyor.oradan değiştirmek istediğin adresi bul ve yenisini yaz

Adresi hardware kısmında görüyom değiştirip yüklendiğinde endüstriyel panel de wınCC scada ile kontrol ediliyor adres değişikliği nedeniyle bi problem yaşarmıyım peki. İlginize teşekkürler

wincc scada tarafında da değişiklik yapman gerekli

sn teknisyenn arkadaşım,
yazımı sadece denemeniz amacıyla yazıyorum.
öncelikle bir data blok oluşturup bu dataları bir fc içerisinde çıkışlarına eşitle.
örneğin :
A db9.dbx0.0
= Q0.0 gibi...

ikinci adım olarak scadaya çekmek istediğin datalara biraz uğraşıp flaq ekle.

istersen sembol tablosunda da bayrak oluşturup scadaya atabilrsin.

bu işlemleri yapman için step 7 yüklerken engineer yüklenmiş olması lazım.
son olarak da üst menülerden birisinde OS engineer ile compile yap.Böylece istediğin tagları scadaya çekebilrsin.

sn teknisyenn arkadaşım,
yazımı sadece denemeniz amacıyla yazıyorum.
öncelikle bir data blok oluşturup bu dataları bir fc içerisinde çıkışlarına eşitle.
örneğin :
A db9.dbx0.0
= Q0.0 gibi...

ikinci adım olarak scadaya çekmek istediğin datalara biraz uğraşıp flaq ekle.

istersen sembol tablosunda da bayrak oluşturup scadaya atabilrsin.

bu işlemleri yapman için step 7 yüklerken engineer yüklenmiş olması lazım.
son olarak da üst menülerden birisinde OS engineer ile compile yap.Böylece istediğin tagları scadaya çekebilrsin.
önerilerinizi deneyeceğim ilginize teşşekkür ederim rotsis arkadaşım.

yani siz adresleri hatasız değiştirirseniz sonuç olarak scada adresleri de değişmiş olacak. Haliyle o değiştirmiş olduğunuz tagları bir şekilde almanız için bu yontemi kullanabilrsiniz.Ama 2000-3000 tag varsa bilemiyorum çok zamanınızı alır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,691
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri