S7 400 de bulamadıgım bir arıza

bence de cpu dan
siemens e bi danışmanızı tavsiye ederim. saygılarım la... iyi geceler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Pananoya: Bence birisi şirkette yerine göz koymuş, 2-3 günde bir gelip PLC üzerindeki Run-stop-mres switchini 20sn mres konumunda tutup ayağını kaydırmaya çalışıyor
 
Mantıklı bir açıklama dersen, yakın bi yerlerde kaynak vs yapılıyor ise toprak üzerinden cihaz yüksek akım/gerilimlere maruz kalarak yazılımı silebilir. eepromunu değiştirmekte bi çözüm olabilir. Cihazın bozuk olmasıda bi ihtimal ama, 400 serileri için çok daha düşük bi ihtimal....
 
2 turlu sorun un nedenı var bence powersupply yı kontrol et oncelıkle sonrada CPU baska bır neden olacagını zannetmıyorum
 
programı memory card'a download ediyor musun? sadece download ile atıyorsan ram'e yazar. enerji kesildiğinde program silinir. silinmesin istiyorsan memory card'a download etmelisin. elinde fazladan memory card varsa onu deneyebilirsin.
 
bencede cpu arzalı oabilir.Voltajdan veya manyetık alanlardanda yapıyo basıma gelmıstı
 
Kullandığın CPU eski tip (MMC kartsız ise) üzerinde FEPROM(flash eprom) veya ilave RAM takacağın bir slot vardır. Burada eğer FEPROM kartı takıp simatic managerda copy ram to rom menusüyle PLC programını bu eproma kadedersin burada bilgi enerji kesilmesinden etkilenmez eğer enerjide bir sorun olupta program silinirse PLC startup yaptığı sırada Ram de program yoksa Feprom a bakar buradaki bilgi ram a yüklenir.
MMC de takılı ise buradaki programın silinmesi enerjyle alakası olmaz istesende MRES atsanda program silinmez sadece cold restart atmış olursun.
Ayrıca güç kaynağı üzerinde pillerin mevcut olması gerekir. Buda enerjiyle ilgili sorunlar için bir nebze önlem olabilir.
 
işletmedekı topraklama sorunundan olabılır kontrol et derım bende de telemekanık vardı aynı problemı yasadım
 
proses üzerinde kaynak yapıldımı?aynı sorunu bende yaşadım 1 cpu birde end pc bozulmuştu
 
Arkadaşım CPU ile falan alakası olmayan arızalar onlar.Program akışını kontrol et, STL de yazdığın özellikle SM bitlerinden kaynaklı bu tip sorunlar olur, kullanım yeri ve önceliklerini kontrol et.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…