s7 400 dp slave not accessible by bus

Katılım
23 Eyl 2008
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
40
Ben 414 2 dp cpu ile çalışan plc programıma daha önce bir sıcaklık ölçü cihazı eklemiştim. Bunun kendine ait bir gsd dosyası vardı. Ben bu gsd dosyasını sisteme ekledikten sonra ve daha sonra sabit olan profibus adresini ve input output adreslerini girerek haberleştirdim. Daha sonra işletme kullanmadığı için cihazı çıkardık ve ben de hardware configuration dan delete ederek sildim. Şimdi tekrar ihtiyaç duydular ve ben cihazı tekrar aynı şekilde kurdum ama "dp slave not accessible by the bus" diye bir uyarı verip haberleşme hatası veriyor ve doğal olarak cpu üzerinde extf ışığı yanıyor.

Cihazı hardware congiguration da dp slave olarak atarken input output adresleri rastgele attığı için ben bunları programda eskiden kullandığım şekilde değitirdim.

Tüm sistemi kontrol ettim. Kablo, soket, cihaz, cihaz üzerinde profibus adresleme herşey sağlam.

Sorun ne olabilir acaba?
Not: Bende pdm software kurulu değil ve ben cihazı dp slave olarak atarken pdm software kurulu olmadığı için cihazı kuramaz diyor. Bunun bir etkisi olabilir mi.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Elinizdeki orjinal programda profibus hatları kontrol eden blok olabilir ve bu blok hattı
profibus adrese göre degil digonostic adrese göre kontrol edebilir digonostic adresleri kontrol etmenizde fayda var!

Birde profibus kontrol eden OB blok yada programda bir komut olabilir onları iptal yoluna gidilebilir!
 
Tavsiyeniz için teşekkürler hepsini denedim ama öyle bir ob ya da fb yok. sadece sfc 14 ü kullanıyor bu cihazdan bilgi almak için. onun için de s7 adres istiyor o da doğru. bilemiyorum çok uğraştım çok derinlere dalıp uğraştım ama sanırım basit bişey çıkacak sonuçta. hep öyle olur genelde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…