S7200 FLOATING DEGERI CEVIRMEK

egypt

Üye
MERHABALAR

s7200 icerisindeki bir degerim vd100 icinde floating olarak 0.0---250.0 arasinda yer aliyor
bunu nasil
vw200 icerisine 0---250 seklinde olacak sekilde cevirebilirim hangi komutla cevirmem gerekli
tsekkurler

real sayıdan dınte çevirceksin atıyorum vd 200 içine çevirdin vw202 içindeki senin istediğin sayıyı gösterir

genc arkadas dinte nedir hangi komutu kullanmak gerekiyor.
komut ismi soylemen veya bir ornek yapman mumkunmu ?

dınt tabiki double tam sayı r-dı diye bir convert komutu var real yani floatıng poınten double tam sayıya yanı 32 bit tam sayıya çevirir convert komutları içerisinde bulabilirsin

ben mesajımı düzeltmek istiyorum kusura bakmayın real sayıdan double tam sayıya çevirme komutu olmayabilir onun yerine trunc veya round komutlarını kullanabilirsin yuvarlama komutu real sayıyı double tam sayıya yuvarlar sonucu istersen yeniden 32 bitten 16 bite dönüştürürsün yada atıyoum vd200 e çevirdin diyelim vw202 yi alıp kullanabilirsin

evet zira aramakdan deli oldum dint diye bir komut yok bende convert icinde veya diyer yerlerde boyle bir komut bulunmuyor
bende sorunu round ile hallettim.
dint diye bir komut sizde varmi acaba ?

dınt komut değil zaten sayı tipi s7 200 de dı diye geçiyor convert içinde bu double tam sayıyı başka formlara çevirebiliğiniz komutlar var yardımcı olabildiysem ne mutlu bana kolay gelsin

1 network; Convert sekmesinden( round) komutunu seç EN girişine vd100 out çıkışına vd104
2 network; Convert sekmesinden( DI_I ) komutunu seç EN girişine vd104 out çıkışına VW200

Kardeş Akümülatörler var (AC0, AC1, AC2, AC3) onları kullanarak deneyin...
Yani reel sayıyı önce AC0 içine taşı (Move), sonra AC0'ı başka alana tam sayı olarak taşımayı denersen sanki olur gibi.....