PC de hangi com port seçili ?
Merhaba.
1) Kullandığınız plc 10-bitlik bir haberleşme destekliyor. Bu nedenle programlama kablonuzun dip switch ayarlarından 10-bit olarak seçiniz. Büyük olaslıkla sorununuz ççözülecek.
Bu sorununuzu çözmezse seri portunuz sağlamlık kontrolünü yapmalısınız.
ppı kabloyu kullanmıyorsunuz ama rs232 kablo derken onu anlayamadım.plc portu ile 9pin pc portunu rs232 mi haberleştiriyorsunuz.yani konverter kullanmadan direk bağlantı
şimdi usta yanlış anlamadıysam direk kablo bağlıyorsunuz bu şekilde haberleşemezsiniz plc 9 pin tarafı 232 değildir 485 dir bunu seri porta direk bağlarsanız plc ye zarar verirsiniz.485-232 converter kullanmalısınız.
Şimdi ustam Ben pc portunu local connection adress yazan kısmı " 0 " yapıyorum çünkü PLC COM 0 ucuna takılı yada Bu com2 ucunu nasıl değiştirebilirim ? Evet Portu seçtim? burada ınterface pc-ppi cable(COM2) yazıyor ama ben COM ucunu plcde COM 0 ve COM 1 var ben bunlardan COM 0 ada bağlasam COM 1 ede bağlasam o yazı yine çıkıyor yani ınterface pc-ppi cable(COM2) yazan yazı...Ama Ben com 2yide seçmedim Allah Allah ?? Ne gibi Bir terslik olabilir??
PLC deki portlar com değil port 0 ve 1 diye adlandırılır.Normalde port 1den yukleme yapılır.Port0 free port olarak farklı gorevlere ayrılabilir.(USS protokol gibi)
PC uzerinde kullandıgınız port hangisi ise local connectıon sekmesinde onu secmeniz gerekir
USB,Com1,com2 gibi.
Sizin resimlerde com2 sectiğiniz goruluyor bu dogru mu?
ilginç demekki ben yanlış anlamışım ppı 232 kablo kullanıyorsun eğer bunuda kullanmıyorsan boşa kürek çekiyorsun zaten
En yakın Zamanda Sizinle irtibat kurup bu işi yapalım uffukdostum eğer çözemessen TeamViewer programını kur. (uzaktan bağlantı programı) Bilgisayarına bağlanıp çözerim hemen sorununu. Bu konularda baya bi tecrübem vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?