S7200 Sensör bağlama

rodrane

Üye
Katılım
3 Tem 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba,

PLC'ye yeni başladım.
S7200 eğitim setim var.

Timer ile eğitim setimdeki buzzer ve fan'a tetik veriyorum.
I0.0 butonuna bastığımda buzzer ve fan istediğim süre aralığında çalışıp duruyor.

fakat I0.0'a algılama sensörü bağladığımda bu işlem durmadan sürekli devam ediyor. sıkıntının ne olduğunu bilen var mı acaba ?

not: tahminim algılamadan sonra sensörü resetlemem lazım. ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.
lad diyagramım şu şekilde;

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

sensor sureklı goruyorda ondan sureklı aynı işlemı tekrarlıyor olbilirmı acaba ? butonda bi kere basınca elını cekınce sıstem 1 sefer calısıyor ama senın sensor sureklı goruyor oalbilirmı acaba .. benımde cok bilgım yok bu konuda sadece bi tahmın ıyı calısmalar bende s7 200 ile cok basit devreler yapıyorum ... ama s7 1200 denemye baslıcam..i stersen ektekı dosyada ornekler var bakabilrsın
 

Ekli dosyalar

  • PLC UYGULAMALI ÖRNEKLER.doc
    1.5 MB · Görüntüleme: 27
I0.0 a ait ledi kontrol edin.
Sensor bagladıgınızda o led surekli yanık kalıyorsa ki sanıyorum öyle.
Sensörünüz bozuk yada hatalı bağlıyorsunuz.

Sensörü aktif ettiğinizde I0.0 ledi yanacak diğer durumda sönecek.
 
algılama sensörü derken nasıl bir sensör kullanıyorsun. sensörün pnp olmalı öncelikle, 4 uçlu ise beyaz değil siyah ucunu kullanmalısın eğer sürekli algılama yaptırıyorsan 10. sn den sonra timer kendini resetliyor devre periyodik çalışmaya devam eder. sensşr algılaması herhangi bir anda kesilirse timer enerjisi kesilir ve sıfırlar, geldiği sn itibariyle işlemler gerçekleşir.
kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…