S7200 yada LOGO ile sht75 nem ölçümü

camby

Üye
Katılım
12 Mar 2009
Mesajlar
426
Puanları
1
sht75 yada sht11 sıcaklık ve rutubet sensörü , 2 pin ile i2c haberleşmesi yapıyor, uçlardan biri data biri clock , nem ölçmesi için gereken komut bu 2 pin ile verildikten sonra , 14 bitlik nem datası 14 kere clock atılarak DATA çıkışından okunuyor.

Tabiki bunu pic ile çok kolay bir şekilde yaparız ama amacım bunu mümkünse LOGO , kurtarmazsa s7200 ile yapmak.

Logo az çok biliyorum hatırladığım kadarıyla şöyle bir düşüncem var , Her clock atışımda alacağım DATAyı sırayla yardımcı rölelere yüklersem , 14 kere bu işlemi yaptığımda 14 adet yardımcı röle kullanarak aslında bu datayı LOGO içinde saklamış oluyorum ve bu işlemi de her 30sn de bir yapıyorum.

Şimdi her ölçümden sonra eğer Nem benim istediğim değerin altına inmiş ise çıkışlardan birini 1 yapıcam , eğer nem benim istediğim değerin altında değilse sistem bu şekilde çalışmaya devam edecek.

Bunun için 14 adet yardımcı rölede saklanan datayı en yüksek değerlikli bitten en düşük değerlikli bite doğru kontrol etmeye başlasam bu istediğim işlemi gerçekleştirmiş olmaz mıyım ?

İzlediğim yol doğrumudur? hatırladığım kadarıyl direk 14 bitlik yada 8 bitlik karşılaştırma yapamıyorum logoda , bu logo ile olmaz derseniz , s7200 ile kesin olur heralde? Tavsiyelerinizi bekliyorum..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
beyler olur olmaz diye sadece ve azıcık yorum bekliyorum
 
shift register fonksiyonuyla olabilir diye düşünüyorum.
 
bu Sensör PLC arası DATA hattını PLC'de hem giriş hem çıkış olarak nasıl kullanacağım peki?
 
bu Sensör PLC arası DATA hattını PLC'de hem giriş hem çıkış olarak nasıl kullanacağım peki?

shrb komutunda en ucunu sizin sensörün clk çıkışına bağlarsınız. Sensörün datası ise shrb nin data girişine bağlanır Sbit yazan yere datayı saklamak istediğiniz alanı seçersiniz örneğin V0.0 veya M0.0 vs. gibi n ise kaç clk lık bilgi olduğudur sanırım sizin sensörde 14 idi Daha sonra ise bir karşılaştırma yaparız sizin bilginiz 14 bit olduğuna göre wort karşılaştırması yaparak kontrol etmek istediğiniz değerden küçükse yada büyükse durumuna göre çıkışları yönlendirirsiniz diye düşünüyorum... (Bu arada 30 sn de bir okutucam demişiniz shrb nin yazdığı alanı belli aralıklarla başka bir alana atar ve atılan alanla karşılaştırma yapılabilir... ) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
üstat 50 euro ver 0-10v çıkış verenini al ister logoya bağla ister analog girişi olan başka plcye derim zamanını pals peşinde harcama bence mantıklı düşünürsek elindeki sensörü kullanmak için bir s7 parasını gözden çkarmışsın buda demek oluyor bir logo ve 0-10v sensöre işin bütçesi yetiyor o sensöre bi mecburiyetin varsa bilemem tabiki
 
üstat 50 euro ver 0-10v çıkış verenini al ister logoya bağla ister analog girişi olan başka plcye derim zamanını pals peşinde harcama bence mantıklı düşünürsek elindeki sensörü kullanmak için bir s7 parasını gözden çkarmışsın buda demek oluyor bir logo ve 0-10v sensöre işin bütçesi yetiyor o sensöre bi mecburiyetin varsa bilemem tabiki
hocam nem sensörü bulamıyorum , analog çıkış veren bulduğum tek nem sensörü 700 euro.(120 derece sıcaklıkta çalışabilen)
 
üstat sen hangi ildesin ben daha bu hafta fiyat aldım 50 euro 125 derece bursada fiyatı satın alma aldığı için ürünkoduna alan bakmadım ama var
 
sık sık sensör alan biri değilim , açtım 2 tane otomasyon dergisi önüme (zaten yarısı reklam) tüm sensörcüleri aradım , hiçbirinde yok .
Özelden yazdım size ama varsa bildiğiniz elinde stoğu da olan , ürün çeşidi de çok olan sensör satıcısı belirtebilirseniz çok iyi olur , özelllikle bu dediğinizi.

Hatta gözümü kararttım Farnell'e baktım , koskoca Farnell'de bile 85 derece üzeri çalışan 9 tane SMD sensör çıktı : http://tr.farnell.com/jsp/search/br...e=tr_TR&catalogId=&prevNValues=500002+1004256
 
SHT serileri ile s7-200 uygulamam oldu! sht yi haberlerştirme degilde PLC nin hızlı girişleri vasıtası ile okuduk. O zaman patron ismini unuttugum bir firmadan sht ile yapılmış puls cıkartan bir devre almıs bizde encoder gibi plc bagladık!

Ölçüm yöntemide saniyede bir verdigi puls aralıgına bakıyorduk ne kadar cok puls verirse ona göre aktuel değerimizi güncelliyorduk! Hala saglıklı calışan bir sistem!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,819
Mesajlar
920,761
Kullanıcılar
450,909
Son üye
Kuzey27

Yeni konular

Geri
Üst