S7300 counter ile sayırdırma?

sFenXNes

Üye
Merhaba,

Bir adet 25 puls enkoderin sadece A pulsini input modülüne girerek 0-999 arası saydırma işlemi rahatlıkla sağlayabiliyorum.

şimdi problemim şu,
HTL olan enkoderi sağa döndürdüğümde değer artarak devam ediyor sola döndürdüğümde de kaldığı yerden artmaya yine devam ediyor.fakat sağa artarken sola döndürdüğümde ise değerin geri azalmasını istiyorum.bunu nasıl sağlayabilirim.bir türlü çözemedim.

Ayrıca sorunu çözmek için gerekirse B pulsi de bağlayabilirim bilginize.

Teşekkürler...

Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sn.sFenXNes,

anladigim kadariyla encoder a sinyalini normal bir input olarak tanimlayip iceride u/d counter ile degerlendiriyorsunuz. encoderi bagladiginiz mekanige hareket saglayan duzenden yon bilgisi alma sansiniz varsa (motor ise yon kontaktoru, valf ise,valfe besleme saglayan role gibi) bunu da bir giris olarak alip, sayicinin artan ya da azalan olarak calismasini bu sekilde saglayabilirsiniz. ya da dediginiz gibi encoder b pulse'i de isinizi gorecektir. ama encoderlarda a-b sinyalleri;
a --__--__-
b _--__--__
seklinde sira ile gelecektir. bunu programda artan azalan olarak sizin degerlendirmeniz gerekir.

kolay gelsin...

sn.sFenXNes,

anladigim kadariyla encoder a sinyalini normal bir input olarak tanimlayip iceride u/d counter ile degerlendiriyorsunuz. encoderi bagladiginiz mekanige hareket saglayan duzenden yon bilgisi alma sansiniz varsa (motor ise yon kontaktoru, valf ise,valfe besleme saglayan role gibi) bunu da bir giris olarak alip, sayicinin artan ya da azalan olarak calismasini bu sekilde saglayabilirsiniz. ya da dediginiz gibi encoder b pulse'i de isinizi gorecektir. ama encoderlarda a-b sinyalleri;
a --__--__-
b _--__--__
seklinde sira ile gelecektir. bunu programda artan azalan olarak sizin degerlendirmeniz gerekir.

kolay gelsin...

söyledikleriniz işime yaradı.şimdi çalışıyor.teşekkür ederim.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,703
Kullanıcılar
452,407
Son üye
yusomsn88

Yeni konular

Geri