S7300 hizli sayicilar konusunda ozel ders almak istiyorum

Tamam ustadim yarin yazicam sorularimi , tesekkur ederim ilgin icin..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Oncelikle bildiklerim ustadim , s7300 un her modelinde hizli sayici olmadigi ve istenirse hizli sayici modulu eklenebikecegi.

Anliyamadigim ilk kisim ( cok kolay yada sacma olabilir bilmedigimden soruyorum ) hizli sayici dedihimizde enkoderin sevonun hareketi esnasinda gonderdigi palsleri sayarak hangi pozisyonda oldugunu anladigim hizli bir inputu ve servoyu hareket ettirmek icinde hizli bir outputu vardir oyle mi ?

Ve soyleki sevonun durma kalkma rampalari , hiz bilgisini , target pozisyonunu nasil veriyoruz ? Yani haberlesme ile surdugumde gerekli adreslere move lama yaparak sevonun hiziyla oynuyodum ama simdi nasil olucak ?

Ven enkoderin cozunurlugu konusunda ki bilgilerinizden yararlanmak isterim.

Uzun oldu biraz ama bilen arkadaslarimdan yardim isterim..
 
öncelikle hsc servo demiyelim encoder diyelim gibi ekipmanların yüksek frekanslarını darbeleri ölçen giriştir plc ile servoyu analog veya dıgıtal girişlerle pozisyonlama yapabilirsin servo hızını gönderilen referans değeri ayarlar mesela analog ile pozisyonlama yapıcaksan servoyu hız kontrol moduna alıp extra bir encoder ile pozisyonlayabilirsin yani -+10 v gibi dıgıtal çıkışta bu durum daha farklı pto yüksek hızlı puls ile yapılır servo hızı puls/zaman ile orantılıdır servo pozisyon moduna alınır epos modunda servo da atıyorum 100 pulste 10mm git ayarlanır ona göre pozisyonlama yapılır okey encoder çözünürlüğ sıngle her fazın sadece yükselen kenarında sayar yani ileri yönde atıyorum a fazın sadece yükselen kenarında double ise a fazın hem yükselen hem düşen kenarında sayar qadruple hem a hem b fazın hem düşen hem yükselen kenarında sayar tamam
 
Ustadim tesekkur ederim cevabin için , ozaman soylemidir ,

Sen servona sukadar git dedin diyelim senin orneginden 100 puls gonderdin , hizli sayicin yardimi ile encoderin sana feedback mi verir sadece , evet senin gondermek istedigin mesafe kadar motor gitti ?

Birde plc nin kendi digital cikislari bukadar hizli cikis verirmi yoksa hizli sayici konfigurasyonundan mi ayarlanir yine su output kullanilacaktir diye ?
 
hsc ile hızlı çıkış aynı şey değiller pto için cpu da özel çıkışler var cycle tıme dan bağımsız çalışır pto ile pozisyon kontrolu yaparken genelde açık çavrim kullanılır yani pulsı gönderirisin servo gider senin servoya verdiğin değer kadar plc extradan encoder kullanmaz bunun yerine home pozisyon kullanılır her plc açılıp kapaanıdğında home yaptırılır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…