s7400 cpu yardım

ebosim

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
53
selam
arkadaşlar bi konuda yardıma ihtiyacım var.ben end.elektronik teknikeriyim.s7300 biraz biliyorum ama s7400 hakkında bilgim yok..sormak istediğim şu s7 400 cpu memory card olmadan çalışırmı cpu enerjisini kapatıp kartı alsam tekrar enerjilediğimde içindeki program çalışmaya devam edermi..teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bildiğim kadarıyla
S7-400 üzerindeki memory kart slotuna 2 tip kart takabilirsin,
1- RAM kartı: Yüklediğin program için gerekli hafıza alanını genişletmek için,
(eğer bu amaçla RAM kartı kullanıldıysa ve CPU bu RAM hafızasını kullanıyorsa emin değilim ama CPU bu RAM kartı olmadan RUN a geçmeyebilir.
2- FLASH kartı: CPU daki programı saklamak amacıyla kullanılıyormuş, CPU enerjisi kesildiğinde eğer pil de yoksa CPU daki program silineceğinden, programı tekrar bu karttan CPU ya yüklemek için kullanabilirsin.
(Sanırım bu kart olamadan CPU RUN a geçecektir.)

(Not: Birde bu FLASH kartı RAM kartına benzer şekilde Yüklediğin program için gerekli hafıza alanını genişletmek için kullanılıyormuş. Bu amaçla ise yine CPU bu amaçla kullanılmış FLASH kartı olmadan RUN a geçmeyebilir.

S7-400 CPU manuelini okumanı tavsiye ederim.
 
sanirim s7-300 deki kosullarin aynisi gecerli olur yani cpu da programin calismaz
 
RAM'i kesinlikle ÇIKARMAYINIZ!!!
Sisteminiz ÇALIŞMAZ !!!
Hatta cihazın üzerindeki RAM'i çıkartmasanız bile S7-400 CPU'nuzun enerjisi kesildiği anda RAM'deki program silinir. Bu yüzden de s7-400'lerde hem çift pil kullanımı mevcuttur, hem de bazı sistemlerde çift PS kullanılır.
Hatta Flash Memeory kartınız olsa bile bundaki programı RAM'e tekrar atmanız gerekir.
Umarım henüz çıkartmamışsınızdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,892
Mesajlar
921,390
Kullanıcılar
451,037
Son üye
hskaban

Yeni konular

Geri
Üst