İlk akla gelen rezitansın tam orta yerinde termostata bakmalısınız; ancak soğuduğu için kapanmıştır( normal hale dönmüştür).Ayrıca tek kullanımlık sigorta varsa o atmış olabilir. Ayrıntılı fotolarını ekleyiniz.Kondansatör bu ev aletinde en son arızalanacak elemandır.Merhaba. Rowenta elite model lock saç kurutma makinasını çocuklarım elbise kuruturken bozmuş. Rezistans ısınmıyor. Motor çalışmıyor. Bu yerlerde elektrik var. Herhangi bir yanık yer göremedim. Lehimler sağlam duruyor. Motorun, diyotun ( direnç ölçerler baktım tek yönlü çalışıyor görünüyor ), kondansatörün kontrolünü nasıl sağlarım. Özellikle nerelerine kontrol etmeliyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
evet diyot / diyotlar bozulmuş olma ihtimali yüksek motor yavaş dönüyorsa. bundan iki tane olur:Bütün dediklerinizi yaptım. Olumsuz bir durum yok. Anahtarı değiştireceğim. Sonucu paylaşırım.
Önceki makina ise ( şu an yedekte duruyor) iki kademeli ve ikisinde de yavaşladı. Eski hızında çalışmıyor. Bazen kafasına göre şahlanıyor tekrar yavaşlıyor. Onda diyot mu arızalı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?