Merhaba. Rowenta elite model lock saç kurutma makinasını çocuklarım elbise kuruturken bozmuş. Rezistans ısınmıyor. Motor çalışmıyor. Bu yerlerde elektrik var. Herhangi bir yanık yer göremedim. Lehimler sağlam duruyor. Motorun, diyotun ( direnç ölçerler baktım tek yönlü çalışıyor görünüyor ), kondansatörün kontrolünü nasıl sağlarım. Özellikle nerelerine kontrol etmeliyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Merhaba. Rowenta elite model lock saç kurutma makinasını çocuklarım elbise kuruturken bozmuş. Rezistans ısınmıyor. Motor çalışmıyor. Bu yerlerde elektrik var. Herhangi bir yanık yer göremedim. Lehimler sağlam duruyor. Motorun, diyotun ( direnç ölçerler baktım tek yönlü çalışıyor görünüyor ), kondansatörün kontrolünü nasıl sağlarım. Özellikle nerelerine kontrol etmeliyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
İlk akla gelen rezitansın tam orta yerinde termostata bakmalısınız; ancak soğuduğu için kapanmıştır( normal hale dönmüştür).Ayrıca tek kullanımlık sigorta varsa o atmış olabilir. Ayrıntılı fotolarını ekleyiniz.Kondansatör bu ev aletinde en son arızalanacak elemandır.
1) Elektrik 220V anahtarlara kadar geliyor mu ?( DİKKAT A- elektriğe çarpılmayın! B- Elektriği verince pervane etrafa fırlayabilir 2.DİKKAT)
2 MOTOR sağlam gözüküyor. ( O halde (sökülmüş ) ölçü aletini mA kademesine alıp ölçü aletinin uçlarını kömürlere tutacaksınız, elinizle pervaneyi çevirirseniz degerler gösterirse motor sağlamdır.)
3 Rezistansın sağlam olduğunu size göre direnç kademesinde ölçüp kontrol edin.Herhangi bir yerinden kopmuş olabilir.
4 Yine rezistansın hemen yanında N5 yazan diyodu ölçün.
5 Bu durumda ARIZA ; kablolarda yada anahtarlar aşırı akımdan bozulmuş olabilir.
Bütün dediklerinizi yaptım. Olumsuz bir durum yok. Anahtarı değiştireceğim. Sonucu paylaşırım.
Önceki makina ise ( şu an yedekte duruyor) iki kademeli ve ikisinde de yavaşladı. Eski hızında çalışmıyor. Bazen kafasına göre şahlanıyor tekrar yavaşlıyor. Onda diyot mu arızalı acaba?
Bütün dediklerinizi yaptım. Olumsuz bir durum yok. Anahtarı değiştireceğim. Sonucu paylaşırım.
Önceki makina ise ( şu an yedekte duruyor) iki kademeli ve ikisinde de yavaşladı. Eski hızında çalışmıyor. Bazen kafasına göre şahlanıyor tekrar yavaşlıyor. Onda diyot mu arızalı acaba?
Anahtar için şunu inceleyin; http://devreokulu.com/CiftYonluAnahtar.html
Sonra bir kağıda kabloların hangi rengi hangi uca bağlanmış not alin, anahtar linkteki gibi ac kapa yapıp mantığını anlayin. Yeni anahtarında ayni işlem yapın buna gore kabloları yeniye lehimleyin.Bu islemleri elektrik yokken ölçü aleti buzzer konumunda yapacağız.Yalniz arıza kesin surdadir diyemem. Kablolarda vy başka yerde olabilir.Kolaylıklar..