Motor tam devrinde dönmediği için fan yeterli emiş yapamıyor dolayısı ile hem motor ısınıyor hemde yeterli hava akışı olmadığından rezistans aşırı ısınıp termik swich'i açıyor.
evet aynı fikirdeyim sanırım motor da arıza yapmış, arızalı diyotu değiştirdim, motor 1.kademede zoraki dönüyor, 2.kademeye alınca biraz hızlanıyor ve 8-10 saniye çalışıp kapatıyor. motoro dokunduğumda aşırı ısınmış oluyor. Motorun tam devirde dönmemesinin arızalanması dışında başka nedeni olabilir mi.
Motor üzerinde 4 diyot var, onlar birbirine bağlıyken ölçüm yapıyorum sağlam görünüyor.
diyotları söküp bakacam, bu arada motorada adaptörle 12 v verip test edeceğim, bakalım ne olacak, maksat uğraşmak olsun bilgiler için tşk. ederim.
Hep birlikte çözeceğiz motoru diyotları söktüm, diyotlar sağlam, motora 18 v veriyorum zar zor dönüyor, başka dc motorlarım var onlar deli gibi dönüyor ve dönerken ölçtüğümde 18 v çekiyor diğer motor 1-2 v çekiyor, motor arızası oluşmuş, aynı değerlerlerde uygun fiyata bulursam motor alacağım, fiyatlar 100.tl üzeri aldığımada değmeyecek, muhtemelen motorun tamiri olmaz yinede içini açıp bakacağım. dc bu oyucak motorlardan.
canın sağolsun yardımın yeter dediğim gibi maksat uğraşmak denemek, bende de var 2 tane hem boyut küçük hem voltaj 12 v, nette var 70.tl civarı alırım olmassa. tşk.ederim.