Sanayi fırını sıcaklık ayarı hakkında!!

bende sanayi firinlari otomasyonu uzerinde calisiyorsun. isiticilarini /brulorlerini oransal kontrol edebiliyorsan en verimli sonucu (en az yakit kullanarak isiyi istedigin degerlerde set etme ) PI kontrol ile yapabilirsin. eger yapacagin kontrol blogu 4 ten az ise Siemens S7200 yada muadili herhangi bir PLC kullanabilirsin. (tabi analog input modulleri v.b. ekleri ile) eger 4 ten fazla PI blogu kullanacaksam S7200 ve muadili PLC lerde sorun yasandiğını duymuştum. o zaman da Allen Bradley SLC500 Siemens S7300 yada ABB nin 500 serisi işlemcili bir setini kullanabilirsin.

PI kontrol yapmayacaksan, yani istedigin sıcaklığa geldiğinde ısıtıcıyı kapatarak kumanda edeceksen ve çevre birimlerde çok hassas çalışan enkoder, servo motor v.b. gibi cihazlar yoksa o zaman Delta bile kullansan olur.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
gunahkar_sokaklar ' Alıntı:
cok hassas bı kontrole gerek yok

o zaman ac ve kapa ile kumanda edebilirsin. mesela 100 derece set icin 105 derecede kapa derseniz, sicaklik bir sure daha tirmanacaktir ve 110 dereceyi bulacaktir. 102 derecede de tekrar ac komutu vererek on off kumanda yapabilirsiniz. bu yuzden istediginiz yada en kolay kullanabileceginiz bir islemci ve ek modullerini secebilirsiniz. ben olsam Siemens S7200 secerdim mesela. hangi islemci olduguna karar verebilmek icin de giris cikis sayisini ve programin tam mantik diyagrami gerekli tabiki...
 
rezistanslı fırınsa emko esm9990 gazlı fırınsa emko esm9950 tavsiye ederim.biz kullanıyoruz ve çok memnunuz.kullanımıda çok basit.2005 yılında en iyi kontrol cihazı seçilmiş galiba.bilgisayar üzerinden sıcaklık grafiğide çizebiliyor.hatta internetten bile kontrol edilebiliyormuş.fiyatıda ekonomik. www.maxelelektrik.com da bilgisi var.
 
elımko ıle gorustum e-21o u onerdıler sızın dedıgınız esm mide bir ınceleyım
 
x kaan arkadasımın dedıgı gıbı bı ekstra bırsey yok s7 200 ıcın bunu programı hakkında yardımcı olabılecek varmı
veya elımko e-plc 210
veya emko esm9990 hakkında devrede yardımcı olabılırmısınız daha once kullandıysanız
devrede ıstenılen tam olarak su ;
starta basıldıgında 1 saat 200 derecede kalacak sonra 1 saat 300 derece sonra 1 saat 400 derece ve sonra stop a basılıncaya kadar 500 derecede devam edecek
derece ve zaman set degerlerı degıstırılebılıcek
devrede kalıcılık olacak yanı elektrık kesıntısı halınde kaldıgı yerden devam edebılecek
sıstem ıstenılen bır anda stop edılıp basa alınabılecek
 
cihazın kullanımı çok basit.iki modda çalışıyor.auto ve ramp modu.auto modu klasik sabit bir set değerine göre çalışıyor.ramp moduda girdiğimiz zaman ve sıcaklık programına göre çalışıyor.cihazın üç röle çıkış opsiyonu var.birine resistansları kontrol eden kontaktaktörü bağlıyoruz.ikinci röle alarm üçüncü rölede program bitti çıkışı olarak ayarlanabilir.sizin uygulamada auto moddaki set değeri 500 olucak.ramp program değerleride pu1 200 ,tr1 00.00 ,ts1 01.00,pu2 300 ,tr2 00.00,ts2 01.00,pu3 400 ,tr3 00.00 ,ts3 01.00,pu4 0000,tr4 00.00.ts4 00.00. bu şekilde program girer ve start tuşuna basarsanız aynen dediğiniz gibi çalışır.elektrik kesintilerinde kaldığı yerden devam eder.alt ekranında hangi adımda olduğunu ,adımın bitmesine ne kadar süre kaldığını ve set değerini gösterir.program bittiğindede pend yazar.
 
sayın memoıst yardımın ıcın tesekkurler bu cıhaz sıstemım ıcın cok uygun gercekten sıze nasıl tesekkur etsem azdır kesınlıkle bu cıhazı kullanıcam ıyıgunler
 
herkese slm 3 fazlı rezistanlar var elimde buhar kazanlarında kullanıyum bunların sigortası tekli sigorta biri atarsa 2 faza kaldığında ne gibi sorun olur.
 
soycul ' Alıntı:
herkese slm 3 fazlı rezistanlar var elimde buhar kazanlarında kullanıyum bunların sigortası tekli sigorta biri atarsa 2 faza kaldığında ne gibi sorun olur.


Üç fazlı sigorta kullanın, 2 faza kalırsa gerektiği gibi koruma yapamaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…